lørdag den 8. juli 2017

Den Hvide Dame, Den Hvide Dame

Efter en meget lang pause fra bloggen, fik jeg endelig tid til et indlæg. Det er sommer og vi holder i skrivende stund ferie i Blåvand. Når vi holder ferie, kan vi rigtig godt lide, at fylde køleskabet med lidt ekstra lækre ting som f.eks ost. Jeg har en svaghed for Arla Unikas oste og mit indlæg her omhandler deres ost; Den Hvide Dame.
Den Hvide Dame er med sine 75+ verdens fedeste ost og får her i opskriften følgeskab af sprøde, syrlige agurker og søde, danske jordbær. Jeg serverede denne lille hapser sammen med et glas Dame Blanche fra Hornbeer - en skøn, økologisk Trippel, som vi normalt drikker når vi har hentet østers ved stranden. Den passede dog også fantastisk godt til denne lille sommerhapser.
Dette indlæg er mit bidrag til Ost&Ko´s opskriftskonkurrence under temaet "Ost - til fest".


Serveringen er egentlig ret simpel, for i bund og grund er her jo tale om en ostemad.

Til 6-8 hapsere:

200 gram Den Hvide Dame fra Arla Unika
6-8 tynde skiver rugbrød
Olie
Salt

½ agurk
½ dl sukker
½ dl eddike
1 spsk hakket dild
Friskkværnet sort peber

10 flotte jordbær
1 tsk god olivenolie
1 spsk fintsnittet purløg

Pynt:
Tallerkensmækker, purløgsblomster eller lignende.

Tilbehør:

1-2 flasker Dame Blanche fra Hornbeer.

Dagen før starter du med at sylte agurkerne. Skræl agurken og flæk den på langs. Skrab kernerne ud. Snit de udkernede agurker i fine tern og vend dem sammen med sukker, eddike, dild og peber. Lad dem trække i lagen til næste dag og rør rundt af og til indtil sukkeret er opløst.

Næste dag starter du med pensle rugbrødsskiverne med lidt olie og drysse dem med lidt salt. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og rist dem i en 180-200 grader varm ovn indtil de er sprøde. Vend dem undervejs, så de bliver bagt på begge sider. Lad dem køle af på en rist.

Skyl jordbærrene og skær dem i tern. Vend dem med olie og purløg. Dræn agurketernene fra lagen.

Anret en god skive Den Hvide Dame på det sprøde rugbrød. Top op med jordbærrene og slut af med agurketern og tallerkensmækker.

Server hapserne på en solbeskinnet terrasse med Dame Blanche i højstilkede glas - gerne et vinglas eller et flot pokalglas. Kan du ikke få fat i en Dame Blanche, kan en Westmalle Trippel eller en Stærk Dansk Ale fra Munkebo Mikrobryg også være et godt match. Husk at øllet skal serveres ved 8-10 grader.

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar