søndag den 3. april 2016

Hjemmelavet karrysalat med æble

Denne opskrift har ligget og ventet på at blive smidt på bloggen siden jul. Så blev det påske og nu trøster jeg mig med at man sagtens kan spise sild og karrysalat hele året rundt, for ellers er min timing bare enormt dårlig. Jeg er selv en stor fan af sild og karrysalat og har spist det stort set hele mit liv. Karrysalaten er for mig en vigtig, ja faktisk uundværlig del af en sildemad. En dårlig karrysalat kan ødelægge selv den bedste sild, til gengæld kan en superlækker karrysalat højne sildemaden til englene synger. Karrysalaten her er mit bedste bud på en karrysalat med masser af smag, fyld og en god balance imellem syre og fedme i smagen. 


Karrysalat med æble:

100 gram løg i tern
100 gram æble i tern
1 spsk smør
1 spsk karry
2 tsk eddike
1-2 tsk honning
50 gram suppehorn
150 gram god mayonnaise
50 gram creme fraiche, cheasy fraiche eller lignende
Salt og peber

Start med at koge suppehornene og efterfølgende lade dem køle af. Smelt smørret i en pande ved svag til jævn varme, tilsæt løgene og steg dem til de er bløde og klare. De må ikke få høj varme og tage farve. Når løgene er færdige tilsættes karryen og steger med et minuts tid. Tilsæt derefter eddike og honning og lad det koge lidt ind. Vend nu æbletern i og giv dem 1-2 minutter. Tag panden af varmen og kom æble/løgblandingen i en skål eller bred det ud på en tallerken. Sæt det i køleskabet til afkøling. 
Når både æble/løgblandingen og suppehornene er kolde er du klar til at røre din karrysalat sammen. 
Hak de kolde suppehorn fint eller groft, alt efter hvad du selv foretrækker. Rør suppehorn, æble/løgblanding, mayonnaise og creme fraiche sammen. Smag til med salt og peber. Det kan også være at du har lyst til at justere smagen med mere eddike, honning eller karry. Opbevar den færdige karrysalat på køl.

Laver du karrysalaten dagen før den skal bruges, skal den nok tilsættes lidt mere creme fraiche dagen efter. Den kan godt sætte sig lidt henover natten og virke lidt tør. Men en spiseskefuld creme fraiche eller 2 er altså den nemme løsning på det problem.

Server karrysalaten til godt rugbrød, marinerede sild, kogte æg og måske med lidt kapers og dild. Glem endelig ikke en kold øl og en god snaps!

Velbekomme!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar