tirsdag den 5. januar 2016

Citronfromage

Citronfromage er for mig en af de allerbedste desserter der findes. Den er frisk og let og så bringer den dejlige minder frem fra diverse familiemiddage, fødselsdage mv. 
Min farmor lavede den bedste citronfromage i denne verden og desværre har jeg endnu ikke formået at gøre hende kunsten efter, da jeg aldrig så hende lave den. 
Denne opskrift er fra Frk. Jensens kogebog og er den jeg oftest laver. 
Jeg kan godt lide at tune min citronfromage med en lille smule rålakrids ved serveringen. Citron og lakrids har bare altid fungeret godt sammen for mig og gør det stadig.


Citronfromage
(4-5 pers.)

3/4 dl friskpresset citronsaft
Fintrevet skal af ½ økologisk citron
75 gram sukker
3 æggeblommer (jeg bruger pasteuriserede)
3 æggehvider (jeg bruger pasteuriserede)
4 blade husblas
2 dl piskefløde
Evt. lidt pulver rålakrids

Start med at sætte husblas i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen til det er lyst og skummende. Pisk også æggehviderne stive og fløden til skum. Kom den friskpressede citronsaft i en kasserolle sammen med citronskallen og varm det op. Tag gryden af varmen, klem husblasen fri for vand og smelt den i den varme citronsaft. Lad citronblandingen køle til den blot er håndlun. Pisk først lidt af den piskede sukker/æggeblommemasse i citronblandingen - ca. 1 dl.
Vend herefter citronblandingen i de resterende piskede æggeblommer. Vend nu 1/4 af de stiftpiskede æggehvider i - der må gerne røres godt igennem for at fordele de luftige hvider. Vend nu forsigtigt de resterende æggehvider i. Vend til slut halvdelen af flødeskummet i - den resterende flødeskum gemmes til pynt. Fordel citronfromagen i portionsglas eller i én stor skål og stil det på køl til desserten har sat sig. Det tager 1-2 timer. Ved servering pyntes fromagen med den resterende flødeskum. Drys evt. med lidt rålakrids. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar