torsdag den 22. oktober 2015

Madbloggerudfordringen 9 - Svinekæber i Brown Ale

Det er rigtigt blevet efterår. Det er koldt, vådt og blæsende - og mega hyggeligt. Jeg elsker at lave simremad her i efteråret og henover vinteren. Der er bare noget skønt ved at have en gryde til at stå og snurre på komfuret eller en stegeso i ovnen. Det er nærmest noget som indbyder til at tænde stearinlys og stå og sippe til et glas rødvin eller en god øl, imens maden bliver færdig. Så da Nada indbød til Madbloggerudfordringen 9 og den stod på "Alt i én"- blev jeg ærligt talt begejstret. Så selv om tiden af og til kan være lidt knap til at få tænkt opskrifter igennem, så fik jeg endelig gjort noget ved det. Jeg serverede råsyltede brombær vendt med syrlige æbler og hasselnødder til.


Svinekæber i Brown Ale
(6-8 personer)

1 kg svinekæber
100 gram løg (groft hakket)
250 gram champignon (skåret i halve)
1 spsk olie
25 gram smør
30 gram mel
3 dl vand
1 stor teskefuld grov sennep
1 tsk honning
½ liter brown ale (jeg brugte Newcastle Brown Ale)
1-2 kviste frisk timian
1 frisk laurbærblad eller 2 tørrede
1 kg skrællede kartofler (jeg brugte Sava kartofler)
evt. ½ dl fløde

Råsyltede brombær:

250 gram brombær
2 syrlige, danske æbler
Hasselnødder
2 spsk sukker

Start med at vende brombærrene med sukker. Skær æblerne i små tern og vend dem sammen med brombærrene. Lad det stå og trække imens selve retten tilberedes. Lige inden servering vendes de hakkede nødder i.

Krydr svinekæberne med salt og peber. Varm en tykbundet gryde op ved jævn varme og kom smør og olie i gryden. Brun svinekæberne godt af på begge sider ad 2 omgange. Når kødstykkerne er brunet af, tages de op af gryden og sættes til side. Svits nu løget i et par minutter og tilsæt herefter champignonerne og lidt salt. Imens champignonerne tager farve smider de også en del væske. Når denne væske er ved at være fordampet, tilsættes melet og der røres godt rundt i gryden. Tilsæt herefter vandet og rør igen godt i gryden. Tilsæt sennep, honning og brown ale og kom kødet tilbage i gryden. Kom timiankviste og laurbærblade i retten og bring det hele i kog. Når retten småkoger, skrues der ned for varmen og låget lægges på. Lad retten simre i 1 time ved jævn varme.

Skær de skrællede kartofler i mundrette stykker. Når kødet har simret i 1 time kommes kartoflerne i gryden og koges med i ca. 15 minutter. Mærk efter med en gaffel eller lignende om kartoflerne er møre. Når kartoflerne er møre smages retten til med salt og peber og rundes evt. af med fløde.

Giv retten et drys friskhakket persille inden servering og server de råsyltede brombær til. Orker du ikke lige at lave de råsyltede brombær, kan du servere lidt ribsgele eller lignende til.

NB! Kartoffelstykkerne passer lige til at man maser dem med gaflen, så de kan suge ekstra meget af den gode sauce med op.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar