fredag den 18. september 2015

Pariserbøf

Da jeg var barn fik vi af og til pariserbøf til aftensmad og jeg elskede det. Som børn fik vi ikke serveret den med det traditionelle tilbehør - men fik blot lov til at spise ketchup til. Idag foretrækker jeg den nu altså den klassiske model med æggeblomme, rødbeder, kapers, løg og peberrod. Det er simpelt at lave, smager skønt og kan sagtens serveres for børn. Bryder de sig ikke om det klassiske tilbehør, så smager ketchup heller ikke dårligt til :-)


Pariserbøf:

(1 pers.)

1 god skive franskbrød
150-200 gram hakket oksekød - alt efter hvor stor en bøf man ønsker
1-2 skiver syltede rødbeder
Salt og peber
Smør til stegning

Tilbehør:
1 æggeblomme
Kapers
Revet peberrod
Finthakket rødløg
Syltede rødbeder i tern

Tænd ovnen på 200 grader. Dup rødbederne tørre på et stykke køkkenrulle. Læg dem på brødet. Form det hakkede oksekød til en bøf og læg dem ovenpå brødet. Klem forsigtigt sammen så bøffen sidder fast på brødet - det hjælper at klemme bøffen let ned omkring siderne på brødet. Krydr bøffen med salt og peber. Varm en pande op ved jævn varme og smelt smørret herpå. Steg først pariserbøffen med kødsiden nedad til den er flot brunet af. Vend den derefter så brødet også tager lidt farve. Sæt pariserbøffen på en rist (kødsiden op) over en bageplade og steg dem i ovnen i 20-30 minutter. Kernetemperauren i kødet skal over 75 grader.


Når den skal anrettes fordeles der lidt hakket løg på toppen. Lav en lille fordybning i de hakkede løg, så de kan holde æggeblommen ovenpå bøffen. Top op med kapers, peberrod og rødbeder - og der må gerne fyldes mere ovenpå efterhånden som den spises :-)Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar