mandag den 17. august 2015

Gulerodssalat med nektariner, agurk og koriander

Jeg er ret glad for at eksperimenterer med grøntsagssalater. Specielt kan jeg godt lide at kombinere de grove grøntsager med sød frugt og ristede nødder, da det bidrager med både tekstur, friskhed og fedme til salaten. Desuden er mit indtryk at det er nemmere at få børnene til at spise de grove grøntsager hvis de kombineres med frugt. Prøv selv at lege med kål, rodfrugter, frisk og tørret frugt når nu efteråret nærmer sig. De grove grøntsager indeholder masser af kostfibre og bidrager til god mæthed på en sund måde.  Gulerodssalat med nektariner, agurk og koriander:
(4 pers. som tilbehør)

400 gram gulerødder
2 nektariner
100 gram agurk
Saft fra 1 lime (ca. ½ dl)
1 lille håndfuld friske korianderblade
50-100 gram feta

Skræl gulerødderne. Riv dem eller skræl dem med en tyndskræller som jeg har gjort. Del nektarinerne, fjern stenen og skær frugtkødet i fine skiver. Del agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær derefter agurken i skiver. Vend gulerødder, nektariner og agurk med limesaften. Anret salaten i en skål, et fad eller lignende og drys med smuldret feta, korianderblade og dukkah.
Server salaten som tilbehør til f.eks. grillet kød eller til kylling i valnøddecreme som snart kommer på bloggen. Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar