tirsdag den 28. juli 2015

Rabarbertrifli

Denne opskrift på rabarbertrifli er sammen med opskriften på smørkage, mine 2 favoritopskrifter fra min skoletid med hjemmekundskab. Faktisk kan jeg stadig huske succesoplevelsen ved at få noget til lykkedes rigtig godt og efterfølgende få lov til at sidde og smovse sig igennem sådan en skål...
Den anden dag fik vi lavet en en god portion grød af vores friskplukkede vinrabarber fra haven og den blev selvfølgelig brugt til trifli.



Rabarbertrifli:
(8 pers.)

400 gram renset rabarber - allerhelst de fine, røde vinrabarber
2 dl vand
150 gram sukker
1 spsk kartoffelmel
2 spsk vand

Creme:

3 dl sødmælk
2 spsk sukker
1 vanillestang
1 spsk maizenamel
1 æg

2½ dl fløde
150 gram makroner

Start med at tage en pæn stilk af rabarberne fra. Snit den i fine skiver og kom dem i en lille skål sammen med 1 spsk sukker. Vend det godt rundt og sæt til side i et par timer. De resterende rensede rabarber skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med vand og sukker. Bring det i kog, skru ned og kog rabarberne møre. Når rabarberne er møre og du kan røre blandingen til en grød tages gryden af varmen. Rør kartoffelmelet ud i vandet og rør herefter jævningen i rabarbergrøden. Kom grøden i en lav skål eller et fad og drys et tyndt lag sukker over - det forhindrer grøden i at danne skind på toppen. Lad grøden blive kold.

Til cremen flækkes vanillestangen og vanillekornene masses ud i sukkeret. Bland vanillesukkeret med maizena og pisk det ud i mælken i en gryde. Pisk ægget i og bring blandingen i kog under omrøring. Den skal bare lige koge et minuts tid eller to, så bliver den tyk og cremet. Den færdigkogte creme kommes i en dyb tallerken eller et lille fad og dækkes til med film. Filmen skal ligge lige ovenpå cremen så der ikke dannes kondens. Sæt cremen i køleskabet og lad den køle af.

Når triflien skal samles starter du med at knuse halvdelen af makronerne og komme dem i bunden af en skål. Fordel rabarbergrøden henover. Knus resten af makronerne henover grøden og fordel herefter cremen henover. Pisk fløden til skum og fordel det henover cremen. Pynt med de fine, råmarinerede skiver rabarber og dryp evt. saften over også - det ser smukt ud. Du kan sagtens lave triflien dagen før servering, men vent med at pynte den indtil servering.   





Ingen kommentarer:

Send en kommentar