tirsdag den 21. juli 2015

Panna cotta med jordbær, balsamico og basilikum

Der er travlt i det lille hjem i øjeblikket. Haveprojekter, jobsøgning og bryllupsplanlægning er nogle af de ting som fylder i kalenderen. Vi finder dog også tid til at nyde sommeren - omend det er en kølig en af slagsen. Igår aftes fik vi denne lette dessert med friske, danske jordbær. Kombinationen af de søde jordbær, den syrlige balsamico, den krydrede basilikum og den fede panna cotta er forrygende og kan varmt anbefales.


Panna cotta med jordbær, balsamico og basilikum
(4 pers.)

4 dl piskefløde
½ dl sukker
1 vanillestang
2 blade husblas

500 gram friske jordbær
2 spsk mørk balsamicoeddike
1-2 spsk sukker - afhængig af hvor søde jordbærrene er
8-10 basilikumblade

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 15-20 minutter. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland vanillekornene med sukkeret, kom det i en gryde sammen med fløden og bring fløden op til kogepunktet. Når fløden når kogepunktet tages den af varmen. Knug den udblødte husblas fri for vand og smelt den i den varme fløde. Hæld blandingen over i en kande eller skål med hældetud og sæt den i køleskabet. Rør i blandingen af og til. Når den begynder at tykne hældes blandingen op i portionsglas. Formålet med at få blandingen til at tykne inden den udportioneres er, at man undgår at alle de smukke vanillekorn synker til bunds i blandingen. Sæt panna cottaerne i køleskabet og lad dem sætte sig. Det tager et par timer.  

Skyl jordbærrene og fjern den grønne stilk. Skær jordbærrene i skiver og vend dem med balsamico og sukker. Skyl basilikumbladene og snit dem i fine strimler. Vend dem i jordbærrene og lad det hele marinere i 15-20 minutter.

Anret jordbærrene ovenpå panna cottaerne og server dem med det samme.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar