torsdag den 18. juni 2015

Blomkålssalat med majs, blåbær og avocadodressing

Denne skønne og mættende salat spiste vi som tilbehør til en svinekotelet. Den er meget simpel at lave, men har masser af smag og forskellige konsistenser. Jeg er blevet ret glad for blomkålssalater, idet at det er nemt at tilføre smag til den rå blomkål, da den er ret smagsneutral når den ikke er tilberedt.


Jeg har det svært med visse produkter på konservesmarkedet og én af dem er dåsemajs. Men ved et tilfælde har jeg fundet nogle som jeg rent faktisk synes smager godt. Det er Grøn Balance Økologiske majs (tror at de er fundet i Superbest/Meny). De er både sprøde, søde og ligger ikke og svømmer i uklar lage. Så dem vil jeg gerne lige anbefale :-) 
Alternativt kan man bruge majs fra frost eller frisk kogte majs lige fra majskolben.

Jeg har angivet salaten til at være til 2 personer, men hvis den serveres som tilbehør sammen med f.eks. kartofler, vil jeg tro at den rækker til 3-4 personer.

Blomkålssalat med majs, blåbær og avocadodressing:
(2 pers.)

½ blomkål
2-3 stængler bladselleri
1 lille dåse majs (ca. 140 gram)
2 håndfulde friske blåbær
2 spsk ristede, hakkede nødder
Saft af ½ lime
2 spsk mild olivenolie
Salt og peber

Avocadodressing:

1 moden avocado
Saft fra ca. ½ lime
2 spsk cheasy fraiche, skyr eller lignende
Salt

Del blomkålen i mindre buketter og skyl den grundigt. Hak den derefter fint eller groft som du selv foretrækker. Snit bladselleri fint og skyl blåbærrene. Dræn majsene for evt. lage. Vend nu blomkål, bladselleri, majs og blåbær sammen med olivenolie og limesaft. Smag salaten til med salt og peber. Salaten kan forekomme at være let syrlig, men den bliver balanceret af den "fede" avocadodressing. Anret salaten i en skål eller på et fad og drys med de hakkede nødder.

Halver avocadoen og fjern stenen. Kom avocadokødet i et lille blenderglas eller lignende sammen med cheasy fraiche, lidt limesaft og lidt salt. Blend med en stavblender til dressingen er silkeglat og smag den så til med limesaft og salt efter egen smag. 

Server salaten med dressingen som tilbehør til grillet/stegt kød eller som frokostsalat med godt brød til.






2 kommentarer:

  1. Jeg er vild med sådanne småtskårne salater, hvor man får en bid af det hele i munden på en gang.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er fuldstændig enig... Det er skønt at man bare tager en mundfuld og ikke skal lede efter ingredienserne på tallerkenen først :-)

      Slet