tirsdag den 26. maj 2015

Vitello Tonnato

Jeg elsker at trylle madrester om til lækre og spændende alternativer i forhold til blot at smide dem i skraldespanden. Faktisk tror jeg at mange familier kunne spare både penge og tid i hverdagen, hvis de blev bedre til at udnytte deres madrester. Så sent som for en uge siden lavede vi en slags "reste" tapas til aftensmaden og ungerne var ret vilde med at de kunne spise lidt forskellige retter frem for bare én.
Her til aften var det bare kæresten og jeg selv som skulle have rester. En rest stegt, kold kalvecuvette fra weekenden blev til denne Vitello Tonnato.


Vitello Tonnato stammer fra Italien - nærmere betegnet Piemonte og er en ret bestående af tyndskåret, koldt kalvekød serveret med en kold tunsauce. En sauce som nok nærmere skal betegnes som en tunmayonnaise, da den er lavet på æggeblommer, tun og olie. Den er simpel at lave og super velsmagende. Jeg serverede den med en god salat og et lækkert stykke brød.

Vitello Tonnato:
(2 pers.)

En rest stegt, koldt kalvekød skåret i tynde skiver - ca. 250 gram

Tunsauce:

2 pasteuriserede æggeblommer
1 dåse tun i olie - drænet
2 ansjoser i olie
1/4 dl friskpresset citronsaft
½ tsk grov sennep
1 dl rapsolie eller solsikkeolie
½ dl mild olivenolie

2-3 spsk kapers
Krydderurter - jeg brugte tallerkensmækker, persille og små rosmarinblomster
Olivenolie

Kom æggeblommer, tun, citronsaft, ansjos og sennep i en foodprocessor og kør blandingen til den er homogen. Tilsæt olien i en tynd stråle imens foodprocessoren stadig kører. Smag evt. tunsaucen til med mere citronsaft. Lad være med at salte saucen yderligere da der skal serveres kapers til retten.  

Anret det kolde kalvekød på en tallerken, fad eller lignende. Fordel ca. halvdelen af saucen over kødet og drys kapers, krydderurter og lidt olivenolie over retten. Resten af saucen serveres ved siden af. Server retten med godt brød og en lækker grøn salat.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar