tirsdag den 20. januar 2015

Søde kys med smag af sommer og efterår

Idag fik jeg lyst til at eksperimentere med et par æggehvider som jeg havde tilovers. Det blev til disse fine kyskager, der trods ligheden, ikke smager som de købe kyskager jeg er vokset op med. Marengsportionen blev nemlig delt i 2 og smagt til med henholdsvis hyldeblomstsaft og hyldebærsaft. De var uhyggeligt nemme at lave, så hvis du har et par æggehvider tilovers, er det bare om at komme igang.


Kyskager:
(45-50 stk.)

2 æggehvider
100 gram sukker
1 spsk hyldeblomstsaft
1 spsk hyldebærsaft

Pynt:
frysetørret passionsfrugt og solbær

Tænd ovnen på 100 grader (varmluft). Pisk æggehviderne meget stive og tilsæt herefter sukkeret lidt ad gangen. Pisk blandingen til den er sej. Del nu portionen i 2 og pisk hyldeblomstsaften i den ene portion lidt ad gangen. Blandingen bliver en anelse mere lind, men bare pisk godt, så skal den nok blive luftig. Kom marengsen op i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt de små kys ud på en bageplade med bagepapir. Drys kyssene med frysetørret passionsfrugt. Gentag herefter processen med den anden portion og hyldebærsaften - drys disse med frysetørret solbær.




Sæt bagepladen i ovnen og lad kagerne tørre i 80-90 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af inden servering eller inden de kommes i en lufttæt kagedåse eller lignende.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar