onsdag den 21. januar 2015

Bloody Mary muslinger

Da vi imellem jul og nytår havde besøg af noget familie fra Sjælland, samlede vi familien til en nytårsbrunch. I den anledning havde jeg arrangeret at vi skulle drikke Bloody Mary, da jeg ikke selv havde stiftet bekendtskab med den "hotte" dame endnu. Desværre var iskold Bloody Mary ikke lige min kop the. Hvorimod jeg sagtens kunne forestille mig at drikke den varm som suppe eller lignende.... og så faldt jeg lige over denne opskrift.


Det var en ren tilfældighed at jeg faldt over denne opskrift. Min søn og jeg sad og så Jamie Olivers "Mad på 30 minutter". Min søn syntes at en af desserterne så vildt lækker ud, så jeg fandt kogebogen, for at kigge på opskriften.... og lige der var opskriften på muslinger i Bloody Mary. Muslingerne er nogle af de bedste jeg nogensinde har fået og den stærke sauce blev indtaget både med ske og med brød :-)

Bloody Mary muslinger
(2 pers.)

1½ kg blåmuslinger
3 dl tomatjuice eller passata tomater 
2-3 spsk revet peberrod
4 fed hvidløg 
½-1 rød chili (alt efter hvor stærkt du ønsker retten)
2-3 stængler bladselleri
1 spsk worcestershiresauce
En sjat portvin
En generøs sjat vodka
Saften af 1 citron
Salt og peber

Pynt:
Godt med friskhakket persille
Evt. bladene fra bladsellerien - finthakket
Citronskiver
Evt. rød chili i skiver

Tilbehør:
Rigeligt og godt brød

Gør muslingerne rene ved at fjerne urenheder og "skægget" fra muslingerne. Muslingerne vi havde købt var stort set klar til brug - dog skal man lige tjekke at muslingerne stadig er levende. Dette gøres ved at banke muslingen let mod køkkenbordet og se om den lukker sig. Gør den ikke det, skal den kasseres. Det skal dog siges at der godt kan gå lidt tid inden muslingen lukker sig, så hav lidt tålmodighed.

Pil hvidløgene og knus dem med den flade side af en kokkekniv. Skær chilien i tynde skiver. Bladsellerien skæres også i skiver. Bland nu tomatjuicen med peberrod, hvidløg, chili, bladselleri, worcestershiresauce, portvin, vodka og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Varm en stor gryde op. Kom muslinger og Bloody Mary blandingen i gryden, skru helt op for varmen og læg låg på. Damp muslingerne til de åbner sig. Ryst gryden af og til og tjek om skallerne har åbnet sig. Når alle muslingerne har åbnet sig, løftes de over på et stort serveringsfad med høje kanter. Muslinger som ikke har åbnet sig skal kasseres. Bloody Mary suppen i gryden koges videre ved høj varme uden låg nogle minutter for at reducere suppen lidt. Hæld den reducerede suppe over muslingerne og pynt af med friskhakket grønt, citronskiver og evt. chili.

Server retten med masser af lækkert brød og drik en god mørk øl til. Vi drak en Bryggerens Bock fra Bøllingsø.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar