onsdag den 2. juli 2014

Kartoffelsalat med rygeost

Det har ikke rigtigt været sommer hvis ikke jeg har spist kartoffelsalat med nye danske kartofler. Her i nærheden af hvor jeg bor, hedder delikatessen Venø kartofler, og det er dem jeg sværger til. Husk at støtte de lokale producenter i jeres eget område :-)
Denne kartoffelsalat blev tilsat en fynsk delikatesse i form af rygeost. Rygeosten passer perfekt til de milde, kolde kartofler og som modspil hertil blev salaten godt pyntet med porre, radisser og purløg.


Kartoffelsalat med rygeost:
(5-6 personer som tilbehør)

ca. 1 kg kogte, kolde nye kartofler
150 gram fuldfed rygeost, lavet på sødmælk
5 spsk fløde
5-6 gode spsk creme fraiche (5,9 eller 18%)
Salt 
Peber

Pynt:
1 håndfuld fintsnittede porreringe
8-10 radisser i skiver
Masser af frisk purløg

Start med at røre rygeosten lind med fløden, 1 spiseskefuld ad gangen. Derefter røres creme fraiche i og dressingen smages til med salt og peber. Dressingen må gerne være godt krydret, da smagen mildnes når den vendes i kartoflerne. Skær kartoflerne i mundrette stykker og vend dem sammen med dressingen. Jeg plejer at tage et par engangshandsker på og vende salaten forsigtigt sammen, så kartoflerne ikke røres i stykker. Smag kartoffelsalaten til igen hvis du syntes at den mangler lidt salt eller peber. Kom salaten i en skål eller på et fad og drys med porre, radisser og friskhakket purløg.

Simpelt og godt - velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar