tirsdag den 20. maj 2014

Fritatta med tomatsauce

Vi har fået dejlig restemad idag til aften. En rest kolde kartofler, lidt feta og nogle forårsløg som begyndte at se lidt triste ud, endte med at blive fyldet i denne fritatta eller æggekage om man vil. For det er netop det en fritatta er; en æggekage. Dog adskiller denne æggekage sig fra den danske jeg kender hjemme fra mors køkken ved ikke at indeholde mælk. Det er ren æggemasse som for alle herlighederne til at hænge sammen.


Fritatta:
(2-3 pers.)

7 æg
400 gram kogte, kolde kartofler
4 forårsløg
1 peberfrugt
Et par håndfulde feta
100 gram chorizopølse
Olivenolie til stegning
Salt
Peber
Evt. revet parmesanost

Varm ovnen op til 180 grader. Find en pande frem som kan gå i ovnen og meget gerne med slip-let belægning. Rengør forårsløgene og snit dem i grove stykker. Rengør også peberfrugten og skær den i grove tern. Varm lidt olie op i en pande og steg forårsløg og peberfrugt ved middel varme, indtil de er blevet bløde og løgene lidt klare. Skær kartoflerne i mundrette stykker og kom dem på panden sammen med løg og peberfrugt.Krydr med salt og peber og steg videre ca. 5 minutter. Skær chorizopølsen ud i stykker efter egen smag og fordel dem over retten sammen med feta. Slå æggene ud og pisk dem let sammen. Krydr æggeblandingen med salt og peber og hæld den derefter ud over fyldet på panden. Skru lidt ned for varmen og lad nu æggeblandingen "sætte sig". Det er svært at sige hvor lang tid det tager, alt efter hvor meget varme panden får. Men når æggeblandingen er ved at have sat sig og kun er flydende inde i midten, så sæt panden i ovnen i 5 minutter. Efter 5 minutter rives evt. parmesan ud over fritattaen og den sættes i ovnen igen i 5-10 minutter. Når fritattaen har sat sig helt, tages den ud af ovnen og serveres med det samme.

Jeg dryssede lidt frisk basilikum over fritattaen inden servering og serverede denne cremede tomatsauce til, hvor jeg dog havde udeladt chorizoen i saucen, da der var chorizo i fyldet istedet.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar