lørdag den 12. april 2014

Jennis butterscotch brownie

Så blev det endelig påskeferie... Dejligt! Glæder mig til at hygge med familien, tage på kærestetur med kæresten og i det hele taget bare slappe lidt af og tage en pause fra hverdagen. Jeg havde i anledning af påskeferien medbragt denne skønne kage til eftermiddagskaffen på mit arbejde. Kagen, som en tidligere skolekammerat fra min uddannelse introducerede mig for, er bagt med en lys og en mørk browniedej og derefter gjort ekstra lækker med et frisk lag hindbærmousse.


Mørk browniedej:

125 gram blødt smør
200 gram sukker
2 æg
60 gram kakao
80 gram mel

Lys browniedej:

125 gram blødt smør
150 gram brun farin
80 gram sukker
1 vanillestang
2 æg
200 gram mel
1/4 tsk salt

Til den mørke browniedej, piskes det bløde smør lyst og luftigt med sukkeret. Pisk derefter 1 æg i ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Sigt kakao og mel i blandingen og rør dejen godt sammen. 
Til den lyse dej flækkes vanillestangen og masses ud i lidt af sukkeret. Pisk derefter smørret, brun farin, vanillen og sukker god sammen. Pisk derefter æggene i et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Sigt melet i sammen med salt og rør dejen godt igennem. Kom først den mørke dej i en smurt form (ca. 25x35 cm) med bagepapir i bunden. Fordel derefter forsigtigt den lyse dej henover den mørke dej. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 25-35 minutter. Jeg lavede 2 mindre kager af min portion og der passede bagetiden med 25 minutter. Stik en kødnål eller lignende i kagen for at sikre dig at den er bagt. Når det så er sagt. så er kagen faktisk en anelse ubagt i midten, men det er noget af det som gør den så ufattelig lækker....
Lad kagen køle helt af, inden du kommer hindbærmousse på toppen. 


Hindbærmousse:

200 gram hindbær
2 spsk sukker
2 spsk vand
3 blade husblas
4 dl fløde

Læg husblasen i blød i koldt vand. Kom hindbær og sukker i en gryde sammen med vandet. Bring det langsomt op til kogepunktet uden at røre for meget i hindbærrene - vip hellere gryden lidt frem og tilbage. Dette er for ikke at ødelægge de fine hindbær. Jeg syntes nemlig at det ser flot ud at der er nogle hele hindbær i moussen når man skærer kagen. Når sukkeret er smeltet i vandet og hindbærrene tages gryden af varmen og den udblødte husblas smeltes heri. Lad hindbærblandingen køle af - den skal ikke sætte sig helt, men blot blive kold. Pisk derefter fløde til skum - ikke alt for stiv. Vend hindbærblandingen i flødeskummet ad 2 omgange og fordel den herefter på den kolde kage. Lad den sætte sig i køleskabet. Pynt med friske hindbær og chokoladespåner eller lignende.

Der var et par stykker kage tilovers fra arbejdet og dem nød vi så som dessert samme aften og drak en iskold hjemmelavet hindbærsnaps til.... behøver jeg at sige mere?? :-)











2 kommentarer:

  1. Hvis man bruger en standard springform tror du så, at man skal lave to kager, eller passer det ca i formen? :)
    Ser godt nok lækker ud. Tror, at min madklub skal have den i næste uge.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Betina.

      Undskyld det sene svar. Jeg tror at portionen ovenover passer i en stor springform. Jeg bagte som sagt portionen i 2 mindre forme istedet, så mon ikke at du sagtens kan lave hele portionen i en almindelig springform. Prøv dig frem med bagetiden, måske skal kagen have en smule ekstra. Håber at din madklub bliver glade for kagen :-)

      Hilsen Charlotte

      Slet