søndag den 13. april 2014

Grillede asparges med Høgelund og hindbær

Den anden aften lavede jeg denne salat som en lille forret. Det er godt nok ikke sæson for asparges endnu, men jeg kunne simpelthen ikke stå for dem... de så bare så gode ud. De grønne skønheder blev vendt i en smule olie og grillet på en glohed pande istedet for at koge eller dampe dem. Foretrækker du at koge dine asparges gør du bare det istedet.



 Til 2 personer:

12-15 friske, grønne asparges
Høgelund eller anden blåskimmel efter eget valg
10-12 friske hindbær
Olivenolie
Havsalt

Vinaigrette:
1 tsk. grov sennep
1 tsk honning
1 tsk hindbæreddike
1 tsk olivenolie
1 spsk finthakket rødløg

Rør først vinaigretten sammen. Klargør asparges ved at bøje den forsigtigt. Den vil knække naturligt så den træede del af aspargesen ikke kommer med den lækre og sprøde del. Skyl aspargesene og dup dem tørre på et stykke køkkenrulle. Vend dem med en smule olivenolie og gril dem herefter på en glohed grillpande til de har fået nogle fine markeringer, men stadig er sprøde. Fordel aspargesene på et par tallerkner og dryp vinaigretten henover. Fordel små stykker/skiver af blåskimmelost henover. Pas på ikke at komme for meget på, da det godt kan overdøve den fine aspargessmag. Pynt af med friske hindbær og giv et drys havsalt inden servering.

Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar