søndag den 22. december 2013

Oma Kräges julesmåkager

For en del år siden efterhånden, lavede min kusine Malene disse småkager til jul. Opskriften stammer fra svigerfamilien i Tyskland og jeg bliver nærmest barnligt glad ved tanken om disse fint pyntede småkager. Det specielle ved disse småkager er, at de pyntes inden de bages. Der er derfor god mulighed for at udfolde sig kreativt sammen med børnene både når der skal stikkes ud, pensles og pyntes med fint krymmel. Jeg var skeptisk ved tanken om at bage den fine krymmel, men det fungerer som sagt fint og kagerne ser farverige og julede ud.

 


Oma Kräges småkager:

300 gram mel
50 gram mandelmel
100 gram sukker
2 tsk bagepulver
150 gram smør
1 æg
2-3 spsk olie
Lidt citronsaft

Pynt:
Sammenpisket æg
Krymmel

Smuldr mel, mandelmel, sukker, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æg, olie og lidt citronsaft og ælt dejen godt igennem. Du kan også lave dejen  på din foodprocessor ved at køre de tørre ingredienser sammen med smør og æg, og samle dejen med olien og lidt citronsaft. Derefter skal dejen på køl, for at gøre den nemmere at rulle ud. Når dejen er kold kan dejen rulles ud på et melet bord med en kagerulle til 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med forme i ønsket facon og størrelse. Læg kagerne på bageplader med bagepapir og pensl dem med æg. Drys dem herefter med farverigt krymmel og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 minutter. Bagetiden afhænger af kagernes størrelse, så hold øje med dem og tag dem ud når de er flot gyldne. Lad kagerne køle af og opbevar dem i en kagedåse i de få dage de får lov at stå - for de er stærkt vanedannende og vores store portion vi bagte for 1 uge siden er allerede væk... :-)

TIP! Den sidste rest dej jeg havde, brugte jeg til at udstikke almindelige små, runde kager af. De blev ikke penslet og drysset med krymmel, men blot bagt som de var. Disse små kager udgør en fantastisk god, sprød bund til en hjemmelavet flødebolle.
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar