torsdag den 12. december 2013

Hjemmelavede tortillas

Da vi forleden fik chili con carne til aftensmad, var der en lille rest til overs. Den bestemte vi os for at bruge som fyld i en tortilla - en pandekage af hvede eller majs og som du sagtens kan lave selv, fremfor at købe dem færdiglavet.


Jeg kunne huske at Piskeriset på et tidspunkt havde et tema på bloggen som omhandlede mexicansk mad, og jeg var heldig at der i denne anledning også var blevet produceret tortillas. Jeg brugte denne opskrift som udgangspunkt, dog lavede jeg mine med både majsmel og hvedemel. 

Tortillas:
(8 stk)

3 dl vand
½-1 tsk salt
1 spsk olivenolie
3 dl majsmel (IKKE maizena, som er majsstivelse)
Ca. 4 dl hvedemel

Rør vandet sammen med salt og olie. Rør derefter majsmelet i. Nu røres hvedemelet i lidt ad gangen og når du ikke kan rører mere i, æltes dejen istedet. Det kan være at du skal bruge mere mel end angivet. Da dejen ikke indeholder gær, skal man ikke forvente at få en smidig og "lang" dej, men en mere porøs dej. Når dejen er færdigæltet og stadig klistrer en anelse, deles dejen i 8 stykker og trilles til boller. Rul nu hver bolle ud på et godt melet bord, da dejen ellers vil hænge fast i bordpladen. Jeg rullede mine ud, så de passede i en en stor pande - altså ca. 25 cm i diameter. De skal være ret tynde. Varm en stor pande op og bag pandekagerne nogle minutter på hver side ved god varme. De skal gerne få de karakteristiske brune pletter. Pandekagerne kan pensles let med olie inden de bages, men det er ikke nødvendigt hvis panden har slip-let belægning. Når pandekagerne er færdigbagte, pakkes de ind i et viskestykke efterhånden som de er færdige. Når de ligger i viskestykket bliver de lækre og bløde, som vi kender dem fra butikken. De er nemlig lidt stive når de lige er bagt. 





Server de lune tortillas med friskhakket salat, guacamole, agurk, tomat, majs - ja, lige de ting som du har lyst til. Vi puttede som sagt vores chili con carne rester i sammen med salaten. Istedet får den traditionelle salsa, brugte vi denne grønne peberfrugtrelish - så fik retten et ekstra lille chilispark.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar