søndag den 6. oktober 2013

Spandauere

Jeg er jo lidt af en kagegris, og da jeg skulle have nogle søde piger på besøg til en kop formiddagskaffe den anden dag, var det jo en given lejlighed til at forsøge mig med endnu et stykke wienerbrød. Denne gang blev det en spandauer med creme. Jeg så fornylig et klip fra La Glace, hvor de puttede friske bær i cremen på spandauerne inden de bagte dem. Det kan varm anbefales skal jeg sige. 


Spandauere:
(18 stk)

1 portion wienerdej
Evt. friske bær

Remonce:
75 gram marcipan
75 gram sukker
75 gram blødt smør

Vanillecreme:
1 æg
1 vanillestang
1 spsk sukker
1 spsk maizena
2 dl mælk
1 dl fløde

Sukkervand til pensling:
1 spsk kogende vand
1 spsk sukker

Til remoncen blandes smør, sukker og marcipan godt sammen.

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mas dem godt ud i sukkeret. Rør maizena, sukker og vanille ud i mælken i en kasserolle. Tilsæt æg og fløde og pisk det godt sammen. Bring cremen i kog under omrøring med et piskeris. Lad cremen småkoge et par minutter til den er tyk og cremet. Hæld cremen op en en skål og læg film over. Filmen skal ligge lige ovenpå cremen, for at den ikke skal trække skind. Lad cremen blive kold i køleskabet. Du kan med fordel lave cremen dagen før.

Sukkervandet laves af 1 spsk sukker som opløses i 1 spsk kogende vand. Sukkervandet skal først bruges når kagerne er bagt.

Når spandauerne skal foldes, deles wienerdejen først i 2. Rul den ene del ud til en firkant på 30x30 cm. Sørg for at bordet er drysset med mel, så dejen ikke hænger fast under udrulningen. Del dejen i 9 firkanter. Tag nu en firkant og læg en god teskefuld remonce på midten. Fold de fire hjørner ind over remoncen, så de lige når hinanden. Tryk dem let fast ned i remoncen. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og sørg for god afstand imellem. Gentag processen med den anden del dej. Lad spandauerne hæve ½-1 time til de er flot hævede.


Pres midten let ned og læg en stor teskefuld creme ned i hullet. Pres et par friske bær ned i cremen og bag spandauerne i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader til de er flotte og gyldne. De ser meget hævede ud når de kommer ud af ovnen, men bare rolig, de skal nok falde sammen i midten som en rigtig spandauer. Lad kagerne afkøle på bagepladen eller en rist. Pensl spandauerne med sukkervand og pynt dem med glasur.  

4 kommentarer:

 1. Hvor ser de lækre ud - har lovet mig selv at efteråret og vinteren skal bl.a. bruges på at lære at bage wienerbrød. For det smager så godt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette.

   Jeg tror ikke du bliver skuffet!! Jeg var noget nervøs over wienerdejen, men husker man bare at få den kølet ned under indrulningen af smør, så bliver resultatet SÅ lækkert! Held og lykke med efterårsprojektet :-)

   Charlotte

   Slet
 2. Jeg kan simpelthen ikke få klappet hjørnerne fint ind, mine ligner bare kuverter 😢

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg ked af at høre. Men bliver de ikke fine nok når de bliver bagt?

   Slet