mandag den 30. september 2013

Lammekoteletter med tartarsauce

Vi kan godt lide at kræse lidt ekstra om maden når vi kommer til weekenden og denne weekend var ingen undtagelse.
Vi tilberedte 2 forskellige udskæringer af lam og her er den ene af dem: lammekoteletter med tartarsauce og naanbrød. Vi spiste lammekoteletterne som en tidlig forret og drak en godt humlet, kold øl til.


Til en forret ville jeg beregne 1-2 lammekoteletter pr. person. Det afhænger meget af størrelsen. Den lammerack jeg havde købt, gav nogle ret store koteletter og derfor havde den fint slået til som forret til 4 personer (vi elsker dog lam, og vi spiste derfor 2 hver og gemte den 5. til dagen efter).

Lammekoteletter med skaft 
Mel
Æg
Panko rasp eller almindeligt rasp
Salt og peber
Olie til stegning

Vend først koteletterne i mel, derefter i pisket æg og tilsidst i rasp tilsat salt og peber. Hæld olie i en pande (ca. 1 cm højt op i panden). Når olien er varm, steges kødet først på den ene side til den flot gylden, ca. 2-3 minutter. Vend kødet og steg ligeledes 2-3 minutter på den anden side til paneringen er gylden og sprød. Lad dem kort dryppe af på fedtsugende papir inden de serveres med et drys havsalt og persille, tartarsauce og lune naanbrød.
Tartarsauce:

30 gram drænet kapers
100 gram drueagurk
1 fed hvidløg
3 spsk drænet ymer eller creme fraiche
2 spsk god mayonnaise
1 tsk grov sennep
1 spsk hakket dild eller persille
Evt. salt og peber

Hak kapers groft og skær agurkerne i fine tern - hæld evt. agurkerne ud på et par stykker køkkenrulle eller lignende for at suge overskydende væske. Rør ymer/creme fraiche med mayonnaise og pres hvidløget heri. Rør kapers, agurk, sennep og krydderurter i og smag evt. til med salt og lidt peber.Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar