mandag den 23. september 2013

Gulerodskage med valnødder

Her i weekenden udnyttede vi det gode vejr og tog en tur i skoven sammen med vores børn. Børnene fik brændt noget energi af og vi fik fundet en pæn mængde flotte Karl Johan svampe. Inden vi tog i skoven havde jeg bagt en lille gulerodskage, som stod og ventede på os da vi kom hjem igen. 


Gulerodskage med valnødder:
(1 springform ca. 23 cm)

225 gram blødt smør
200 gram sukker
3 æg
160 gram groftrevet gulerod
250 gram mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemommme
60 gram grofthakkede valnøddekerner

Topping:

200 gram flødeost naturel (IKKE light)
80 gram blødt smør
4 spsk flormelis
1-2 tsk revet citronskal fra en usprøjtet eller økologisk citron
Citronsaft efter smag
40 gram grofthakkede valnøddekerner

Rør/pisk smørret lyst og luftigt med sukkeret - Jeg bruger k-spaden på min røremaskine. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg. Tilsæt gulerod og rør det i dejen. Bland mel, natron, bagepulver, salt, kanel og kardemomme og sigt det i dejen. Rør til sidst valnødder i. Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i ca. 1 time. Tjek om den er færdig, ved at stikke en strikkepind eller kødnål i kagen. Sidder der ingen dej på strikkepinden, er kagen færdig. Du skal ikke tage dig af, hvis kagen "revner" lidt i toppen under bagningen, den skal alligevel dækkes med et tykt lag flødeost :-)
Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.

Topping:
Rør det bløde smør med flormelis og bland herefter flødeosten i. Rør til cremen er jævn. Tilsæt citronskal og smag til med citronsaft. Fordel cremen på den kolde gulerodskage og drys med valnøddekerner. Stil kagen i køleskabet 20-30 minutter, så cremen kan sætte sig. 

TIP! Jeg delte dejen i 2 portioner og kom den ene halvdel i en lille springform på 17 cm og bagte den i 40 minutter ved 180 grader. Den anden halvdel blev til 6 muffins som blev bagt i 20 minutter ved 180 grader.




2 kommentarer:

  1. Åh, gulerodskage kan man kun elske! Hvor er den smuk i al sin enkelhed. SKAL snart bage gulerodskage igen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maiken.
      Jeg er fuldstændig enig med dig. Den behøver ikke bliver pyntet med alverdens sukkerpynt og farver. Less is more :-)

      Charlotte

      Slet