søndag den 8. september 2013

Dadler med ost og bacon

Et hurtigt blogindlæg bliver det til denne aften. Sidste weekend lavede jeg denne snack som en nem lille forret. Det var blot en hapser til et glas godt øl, men den kan også serveres som en del af et tapas eller ostebord. Vi drak en Black Ale fra Thisted Bryghus til og det var sjovt hvordan sødmen fra dadlerne og det salte bacon fik øllet til at ændre karakter.


Dadler med ost og bacon:
(beregn 2-3 stk pr person)

Dadler (luksus dadler fra grønthandleren eller soltørrede dadler - de friske i pakker er for bløde)
Bacon eller lufttørret skinke
God ost f.eks. en mild camembert, brie, blåskimmel eller lignende
- jeg brugte denne gang en Gouda med trøffel.

Skær et snit på langs i dadlen og tag stenen ud. Skær et stykke ost som passer i størrelsen og fyld det i dadlen. Vikl bacon eller lufttørret skinke omkring dadlen. Hvis det er en godt saltet bacon, vil jeg råde dig til at nøjes med et enkelt stykke som jeg har gjort her på billederne, man kan evt. hæfte bacon fast med en tandstik. Bruger du en lufttørret skinke kan du sagtens vikle ½-1 stykke omkring dadlen. Sæt nu dadlerne i en forvarmet ovn ved 180-200 grader og lad dem stege indtil bacon eller skinke er blevet sprød og lækker. Stegetiden afhænger meget af størrelsen på dadlen. Lad dem gerne stå 5-10 minutter og køle lidt af, da de søde dadler bliver brandvarme.
2 kommentarer:

 1. Spændende kombination med det søde fra dadlerne og det salte fra baconen - og så osten. Har du prøvet flere forskellige slags oste? Hvis ja, hvilken er din favorit her?
  Mange hilsner, Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla.

   Det er faktisk det seneste eksperiment med goudaosten med trøffel som har været den største succes. Osten smeltede og løb lidt ud af dadlerne, og den fine smag af trøffel fra osten, lå hele tiden bagved den salte og søde smag. Dog var den milde camembert også et hit da jeg prøvede den...
   Har du andre forslag som du tror vil egne sig bedre?

   Hilsen Charlotte

   Slet