onsdag den 18. september 2013

Burger med grøn peberfrugtrelish og kandiseret bacon

Jeg finder rigtig meget inspiration til min madlavning og mine opskrifter, ved at følge forskellige madprogrammer i fjernsynet. Et af de mere usunde, og af og til groteske af slagsen er serien "United States of Bacon" på Discovery Channel, hvor der sættes fokus på spisesteder rundt omkring i USA hvor de laver specielle retter med bacon. Denne serie har givet mig inspirationen til denne relish og burger, som jeg har glædet mig til at smage. Burgeren blev smurt med en avocadodressing og lagt sammen med tomatskiver, rucola, ost, forårsløg, en krydret bøf og kandiseret bacon.



 Grøn peberfrugtrelish med chili:

4 grønne peberfrugter
2 grønne chili
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk sennepskorn
2 dl rørsukker
2½ dl eddike
2 tørrede limeblade
Lidt salt
Atamon

Rens peberfrugterne og skær dem i 1x1 cm tern. Skær de grønne chili i tynde skiver og fjern evt. kernerne hvis du ikke ønsker din relish for stærk. Skær løget i grove tern og hak hvidløget fint. Bring rørsukker og eddike i kog. Tilsæt peberfrugt, chili, løg, hvidløg, sennepskorn og limeblade og kog i 5 minutter. Tag gryden af varmen og smag lagen til med lidt salt. Tilsæt lidt atamon og kom peberfrugtblandingen på atamonskyllede glas.



Avocadodressing:

2 modne avocado
1 fed hvidløg
Limesaft
Salt

Halver avocadoerne og kom dem i et blenderglas sammen med hvidløg. Blend dem til en jævn creme og smag til med limesaft og salt. Kom dressingen i en skål og dæk den til med film. Filmen skal ned og ligge på dressingen for at undgår misfarvning. Opbevar på køl indtil servering.



Burgerbøffer:
(4 stk.)

500 gram hakket oksekød
3 spsk worcestershiresauce
1 tsk korianderfrø
Salt
Peber
4 skiver ost (f.eks. cheddar, gouda med chili eller lignende)

Kom oksekødet i en skål sammen med worcestershiresauce. Stød korianderfrøene i en morter og tilsæt dem til kødet. Vask hænderne og ælt kødet godt sammen. Tilsæt salt og peber og steg evt. en lille kødbolle for at finde ud af om kødet er krydret godt nok. Form derefter resten af kødet til 4 ret flade bøffer. Bøfferne steges ved høj varme uden fedtstof for at karamellisere overfladen. Når bøfferne er stegt lægges 1 skive ost på hver og de steges videre i ovnen indtil osten er smeltet.

Kandiseret bacon:

8 skiver bacon (ikke tørsaltet)
Brun farin

Fordel baconskiverne på en bageplade med bagepapir. Drys med brun farin og steg dem i ovnen ved 200 grader til sukkeret er smeltet. Vend skiverne og steg videre til de bliver brune. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist. Når de er kolde ligner de blanke bacon slikkepinde :-)

Nu skal burgeren samles og som altid bruger jeg min opskrift på burgerboller. Derudover skal du bruge lidt salat, tomat og forårsløg.
Skær bollen over og smør top og bund med avocadodressing. Læg 2-3 skiver tomat ovenpå bunden og herefter en håndfuld rucola (eller anden salat) ovenpå. Læg derefter bøffen med ost, 1-2 skefulde relish (pas på ikke at få væden med), 2 skiver kandiseret bacon og til slut lidt forårsløg. Læg toppen på og nu har du en burger som opfylder alle krav til grundsmage og konsistenser. Surt, sødt, bittert, salt og umami. Derudover har du den bløde bolle og cremede avocadodressing samt den sukkersprøde bacon og knasende forårsløg. Burgeren er uden tvivl et af mine bedre påfund :-)













Ingen kommentarer:

Send en kommentar