onsdag den 28. august 2013

Müslibarer

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, jeg sidst har fået lavet müslibarer. Men da jeg den anden dag fik lavet en portion, var min søn ikke sen til at opdage dem. Han elsker dem (det gør jeg også) og jeg syntes at det er en god ting at sende med børnene i børnehave, som en del af eftermiddagsfrugten. De smager desuden dejligt til en kop kaffe eller the, og kan sagtens erstatte en god kage.
Denne gang prøvede jeg at lave 2 forskellige slags fyld - en med abrikoser, tahin og kardemomme samt en med mørk chokolade, mandler og cacaonibs.


Grundmassen:

300 gram femkornsflager fra Urtekram (eller andre grovvalsede flager)
75 gram kokosmel
50 gram solsikkekerner
25 gram sesamfrø
100 gram kokosolie
100 gram honning
250 gram udstenede friske dadler

Kom alle ingredienserne i en røremaskine og rør blandingen godt til den er sammenhængende. Det er vigtigt at dadlerne er de friske og meget bløde slags, og ikke de soltørrede og lidt hårde slags, da de skal kunne røres ud i masse og derved virke som bindemiddel i massen. 



Chokoladebar med mandler:

½ portion grundmasse
30 gram mørk chokolade (stuetemperatur)
15 gram mandler
10 gram cacaonibs
Lidt havsalt

Skær chokolade i små tern eller hak den groft. Mandler hakkes fint. Rør chokolade, mandler, cacaonibs og et drys havsalt i grundmassen og pres det herefter ud i bunden af en brødform, foret med film. Sørg for at det er presset godt sammen. Stil formen i køleskabet 1 times tid og lad blandingen blive kold.

Abrikosbar med tahin:

½ portion grundmasse
50 gram soltørrede, økologiske abrikoser
2 tsk tahin (sesampasta)
½-1 tsk kardemomme
Lidt havsalt

Skær abrikoserne i små tern. Rør grundmassen med abrikoser, tahin, kardemomme og et drys havsalt. Pres blandingen ud i en brødform foret med film og stil formen på køl i 1 times tid. 

Bagning:

Tag formen ud af køleskabet og vend müslimassen ud på et skærebræt. Nu skulle du kunne skære fine stykker af massen med en savtakket kniv. Du får det pæneste resultat ved ligesom at "save" dig igennem massen. 
Sæt barerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 120-125 grader i 25-30 minutter til de er let gyldne. De virker stadig lidt skrøbelige når de er varme, men de sætter sig fint når de er kølet af.

Lad barerne køle helt af inden de kommes i en lufttæt beholder.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar