mandag den 22. juli 2013

Bacon Explosion

Min kæreste har gæsteblogget igen og jeg tror at resultatet vil henrykke specielt det grillglade publikum :-)

Det er sommer, og grillsæsonen er over os, og vejret arter sig fantastisk godt til hyggeligt samvær på terrassen i de sene aftentimer. Denne gang er det derfor på tide at skrive et indlæg rettet til Jer mandfolk som læser med, og som tager grillmester-tjansen alvorligt. Denne ret er et sandt orgie i bacon, grisens kaviar. Den er så almægtig og potent, at den får fuldvoksne mænd til at savle og kvinder til at rødme – det er derfor med rette at den oprindeligt kaldes ”Bacon Explosion”. Kært barn har mange navne, så den blev hurtigt også kaldt for en ”slambert” eller ”bacon i svøb”. Det er super-let at lave, faktisk er det bare en frikadellefars som er krydret lidt ekstra og dernæst tilsat tåkrummende mængder bacon. Da jeg serverede den for mine venner gav det tydeligvis nogle store plusser i bogen hos mændene, og kvinderne kunne jo heller ikke andet end at klappe i hænderne når nu mandfolkene gik i gang i køkkenet. Man kan passende klargøre den i god tid, så den er lige til at smække på grillen i ro og mag når gæsterne dukker op. Denne opskrift er den korte vej til et legendarisk renommé i de fleste kredse, og her kommer den så…


Bacon Explosion:
(8 personer eller 4 sultne mandfolk)

800 g bacon - ca 30 strimler i god, tyk kvalitet
Grillkrydderi – jeg brugte baconsalt
BBQ marinade – fx Sweet Baby Ray’s eller Jack Daniel’s marinade
Krydret frikadellefars (se opskrift herunder)

Krydret frikadellefars:

600 g svinefars (ikke for fed)
2 æg
1 stort løg (eller 2 små)
½ dl mælk
Ca ½ dl hvedemel (evt. fuldkornshvedemel)
Ca ½ dl havregryn
Salt
Peber
Hvidløg og friske krydderurter som fx oregano, rosmarin, basilikum el timian efter smag og behag

Start med at lave et fletværk i bacon, det er ret simpelt at udføre. Jeg forlængede hver 2. stribe i den ene side og hver 2. stribe i den anden ende for at lave et aflangt fletværk, så det blev en ordentlig slambert. Sættes på køl til du er klar til at samle baconrouladen. Gem et par skiver rå bacon til når svinekøllen skal samles.



Resten af baconstriberne steges sprøde enten på stegepanden eller i ovnen. Jeg bruger gerne ovnen på ca. 210 grader, vær opmærksom så du får flotte sprøde strimler. Disse lægges på køkkenrulle for at suge lidt af fedtet.

Nu skal farsen røres. Det er bare en frikadellefars som du krydrer med de ting du lige synes kunne være lækre, det er ingen videnskab. Skulle der være fruentimmere i nærheden når du laver den kan du evt erstatte hvedemelet med groft fuldkornshvedemel mens du henkastet udtaler fx ”jeg synes den trænger til lidt fuldkorn” eller ”tror du vi kan få den nøglehulsmærket?”. Vær omhyggelig med at pigen kigger når dette tilsættes, hun må også gerne bemærke havregrynene. Bare rolig, ingen vil alligevel opdage at de er tilsat, og de er gode til at binde farsen sammen. Du skal ende med en god tyk fars.

Nu skal svinet samles. Jeg bruger et stykke bagepapir på samme størrelse som dit baconfletværk til at lave fars-rouladen med, for dermed let at kunne rulle den sammen. Først smøres al farsen ud på bagepapiret. Dernæst dryppes en passende mængde BBQ marinade – ”a’drizzle that sauce” som de siger i Epic Mealtime. Dernæst knuses den sprøde bacon og lægges i midten af farspladen, og ved hjælp af bagepapiret rulles farsen til en rund pølse rundt om den sprøde bacon i midten. Baconfletværket findes frem fra køleskabet, krydres med dit yndlings grillkrydderi og så lægges farspølsen til rette ovenpå. Det hele rulles sammen til et fedtet 12” skinkesøm – her kan det være nødvendigt med et par ekstra skiver bacon til at lukke eventuelle huller i fletværket. Din bacon bazooka pakkes i film og sættes nu på køl indtil grillen er klar. Den kan som nævnt med fordel laves i god tid i forvejen, så der ikke skal gøres andet end at overføre mesterværket til grillen. 




Min kæreste insisterer på at svinefars skal opvarmes til 75 grader, så jeg satte pligtskyldigt et stegetermometer i og lagde den på grillen ved indirekte varme – det tog 45-50 minutter, men det varierer alt efter tykkelse på slamberten og hvor høj temperatur du har i grillen. Hvis du har mulighed for at skabe lidt røg i din grill ved hjælp af noget røgsmuld, så er jeg sikker på at det kun vil gøre den bedre.


Tilbage er blot at udskære den ærefrygtindgydende svineroulade, og servere den for dine begejstrede gæster med lige det tilbehør du har lyst til – godt brød, frisk salat, nye kartofler eller noget helt fjerde. Husk at servere noget af din BBQ marinade til også, det smager himmelsk til!

Rigtig god sommer!









Ingen kommentarer:

Send en kommentar