tirsdag den 7. maj 2013

Rødbedesalat med feta

Nu varer det ikke længe inden at sommeren og alle de dejlige, danske grøntsager rammer os. Så igår nød vi de sidste rødbeder fra køleskabet i en frisk salat, som faktisk var lidt sensommer/efterårsagtig - men stadig rigtig god her i foråret.


Vi spiste salaten her til et stykke kalvekød sammen med godt brød og portionen er stor nok til at mætte 3-4 voksne som tilbehør.

Rødbedesalat:

½ kg rødbeder
3 stængler bladselleri
1/4 agurk
150 gram feta i blok
2-3 spsk friskhakket dild
1 spsk god solbærsyltetøj eller marmelade
1 spsk balsamicoeddike
Salt
Peber

Kog rødbederne med skind på til de er møre, ca. 20-30 minutter. Hæld derefter vandet fra og hæld iskoldt vand ved rødbederne. Pil skindet af rødbederne og skær dem i 1x1 cm tern. Snit bladselleri og agurk i meget fine tern og vend dem i rødbederne sammen med de resterende ingredienser - vent med fetaen til allersidst. Fetaen skal også være skåret i 1x1 cm tern. Smag salaten til med salt, peber og evt. mere balsamico. Lad salaten trække i køleskabet 1-2 timer inden servering. Pynt salaten med lidt dildkviste og lidt fintsnittet forårsløg.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar