onsdag den 22. maj 2013

Peberfrugtsalat med feta og mandler

En af mine favoritsalater uanset årstid, er denne peberfrugtsalat. Den smager skønt som tilbehør til både grillmad såvel som en gryderet i efteråret eller vinteren. Den anden aften fik vi den til en god, grillet bøf af oksehøjreb.


Peberfrugtsalat med feta og mandler:
(3-4 personer som tilbehør)

4-5 peberfrugter i forskellige farver
100-150 gram af din favorit fetaost
En håndfuld mandler
En håndfuld persille
Olivenolie
Citronsaft
Peber

Del peberfrugterne i kvarte og fjern kerner og hvide hinder. Læg dem på en bageplade med skindsiden opad og sæt dem under en varm grill i ovnen til de er sorte. Hold øje med dem, da det godt kan gå stærkt. Læg de brandvarme peberfrugter i en skål og dæk den med film. Lad dem stå i 10-20 minutter. Nu kan skindet let pilles af. Læg de grillede peberfrugter på et fad i ét lag. Rist mandlerne på en tør pande eller i ovnen til de er gyldne og sprøde. Hak mandlerne groft. Hak persillen efter eget ønske. Bræk eller skær fetaen i passende stykker og fordel den over peberfrugterne. Fordel mandler og persille herover. Dryp med olivenolie og citronsaft og vrid lidt peber henover.

Salaten kan laves i god tid og opbevares i køleskabet. Men tag den ud af køleskabet 30 minutter før den skal spises, så den ikke er iskold.

Velbekomme!Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar