mandag den 1. april 2013

Crepe Suzette

Jeg er blevet helt tosset med den klassiske pandekagedessert Crepe Suzette. Jeg har lavet desserten nogle gange til et voksent publikum, men den vækker også stor begejstring hos børnene. De var specielt begejstrede, da vi spurgte dem om de skulle se at vi satte ild til pandekagerne :-)


Pandekager fra Frk. Jensens Kogebog:

4 dl mel
1/2 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk kardemomme
3 æg
4-5 dl mælk
3 spsk olie


Bland mel, salt, sukker og kardemomme i en skål. Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet lidt af gangen, for at undgå klumper i dejen. Rør til sidst olien i dejen og lad dejen hvile i 30 minutter. Jeg bager altid mine pandekager i lidt smør - ikke kun den første, men dem allesammen :-)

Crepe Suzette:
(6 pers.)

10-12 pandekager

Saft af 2 appelsiner
Skal af 1 økologisk appelsin
180 gram smør
80 gram sukker
3/4 dl Cointreau, Grand Marnier eller anden appelsinlikør.

Bring smør, sukker, appelsinsaft og skal i kog og lad det småkoge i 10-15 minutter til blandingen bliver sirupsagtig. Fold pandekagerne i kvarte og læg dem taglagt i en rummelig pande, varm pande og hæld appelsinsiruppen over. Varm pandekagerne igennem 2-3 minutter.


Hæld Cointreau ved pandekagerne og flamber pandekagerne (HUSK AT SLUKKE EMHÆTTEN FØRST). Jeg foretrækker at bruge en fyrfadslighter når jeg sætter ild til panden, så er fingerene i sikker afstand fra ild og varm sirup.
Lad alkoholen brænde ud og server pandekagerne rygende varme. Vi spiser som regel en god vanille eller nougatis til pandekagerne. 

Intet går til spilde!! :-)Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar