lørdag den 16. marts 2013

Pulled pork med coleslaw

Da jeg første gang smagte pulled pork på Hard Rock Café i København for snart 3 år siden, var jeg solgt på stedet. Sikke en fantastisk ret! Da jeg så fandt ud af hvor nemt det var at lave; ja, så blev lykken endnu større :-)
I søndags blev der serveret pulled pork sandwich som dejlig, uhøjtidelig gæstemad for familien Kjældsen.


Jeg havde købt et stykke nakkefilet på 1100 gram, og det slog rigeligt til, til 3 voksne og 2 børn + en sandwich til frokost næste dag :-)
Jeg laver selv min barbequesauce efter Kille Ennas opskrift på spareribs. Den er super nem at lave og smager himmelsk.

Barbequesauce:

1 ½ dl Heinz ketchup
25 gram smør
5 fed hvidløg knust med lidt havsalt
½ dl æblecidereddike
5 spsk brun farin
½ tsk chiliflager
2 spsk Worchestersauce
2 tsk Colemans sennepspulver
1 dl friskpresset appelsinjuice

Bland alle ingredienserne i en lille gryde og sæt den over jævn varme. Lad saucen koge ca. 15 minutter til den tykner. Afkøl saucen i køleskabet. Barbequesaucen kan iøvrigt fryses.

Jeg laver pulled pork i en Römertopf - en ler stegeso. Det er nemt, for kødet passer sig selv i ovnen og der er ikke noget rengøring af ovnen bagefter. Husk at sætte Römertopfen i blød i koldt vand 1 time inden du skal bruge den.

Pulled Pork:

Gnid nakkefileten ind i 2-3 spsk barbequesauce og krydr med lidt salt. Jeg gned desuden lidt røget paprika ind i kødet også. 
Læg nakkefileten i Römertopfen og tilsæt en smule vand i bunden. Sæt Römertopfen i en kold ovn og varm så ovnen op til 240-250 grader. Når ovnen er varm skrues der ned til 170 grader og kødet passer nu sig selv de næste 4-5 timer. Når kødet er færdigstegt lægges på et skærebrætog kødet kan nu "trækkes" fra hinanden med 2 gafler. Når kødet er trevlet, vendes det med lidt ekstra barbequesauce og smages til med salt. Man kan evt. vende lidt af stegeskyen fra stegesoen i kødet også. Server kødet i friskbagte burgerboller med coleslaw og barbequesauce. Opbygningen er simpel; smør bollen med barbequesauce, læg en god skefuld coleslaw på bunden, herefter pulled pork og så på med toppen. Velbekomme!!



Coleslaw smager bare bedst når den er hjemmelavet. Jeg laver normalt min coleslaw af lige dele revet gulerod og fintsnittet hvidkål. Man kan også bruge spidskål. Dressingen blandes af god mayonnaise (gerne hjemmelavet) og syrnet fløde eller drænet ymer. Dressingen smages til med eddike, sukker og salt. Den skal være cremet og rund i smagen, men også sød og syrlig. Prøv dig frem, der er stor forskel på hvordan man foretrækker sin coleslaw. Coleslaw skal helst laves et par timer eller 3 i forvejen, så kålen kan falde lidt sammen og smagen kan udvikle sig.



  

2 kommentarer:

  1. Det ser rigtig nemt og lækkert ud,, det vil jeg helt sikker prøve at lave i weekenden..

    /Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte.

      Det er virkelig nemt... kan varmt anbefale det som weekendmad og gæstemad - specielt når vi nu endelig har nået den sæson hvor man gerne må sidde og fedte med maden udenfor over et glas rødvin eller en kold øl :-)
      God weekend og god fornøjelse!!

      Charlotte

      Slet