torsdag den 28. februar 2013

Eggs Benedict (Ex Benedict)

For et par weekender siden lavede jeg for første gang Eggs Benedict sammen med min kæreste, faktisk var det lige dagen efter at paven havde meldt ud at han ville abdicere. Vi morede os lidt over ironien i navnet på vores morgenmad og satte den til livs med stort velbehag. Og nu idag, hvor paven så rent faktisk abdicerede får i opskriften på Ex Benedict :-)

Til 2 personer:

2 skiver godt brød (vi brugte speltbrød)
2 skiver kogt røget skinke
30-40 gram babyspinat
2 æg

Hollandaisesauce:

2 past. æggeblommer
½ spsk hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
125 gram smør
Salt og peber
Cayennepeber

Inden du går i gang med retten så se lige hvor let man kan lave pocherede æg her. Jeg lavede æggene på almindelig vis, men min erfaring siger mig, at det for mit vedkommende, har mere med held end forstand at gøre når det lykkedes for mig. Det første æg gik iøvrigt i stykker for mig ;-) 
Næste gang jeg skal pochere æg bliver det ihvertfald med samme metode som på linket herover.  

Hollandaisesaucen laves over vandbad for at saucen ikke bliver for varm og derved skiller. Først skal du smelte smørret ved meget svag varme. Du skal ikke røre i smørret, bare lad det stå og smelte af sig selv. Når smørret er smeltet har vallen samlet sig i bunden af gryden og du kan nu hælde det klarede smør over i en lille kop/kande med hældetud. Kassér vallen. Nu tager du en kasserolle og hælder 2-3 cm vand i bunden. bring vandet i kog stille og roligt. Sæt en lidt større skål over vandbadet (skålen må IKKE røre vandet). Pisk heri æggeblommerne med hvidvinseddike og citronsaft til de er skummende. Tilsæt lidt efter lidt det smeltede smør under fortsat piskning. Sørg for hele tiden at være opmærksom på at skålen ikke bliver for varm. Smag saucen til med salt, peber og lidt cayennepeber. Hold saucen lun over vandbadet, og rør i den af og til.    

Rist brødet enten på brødristeren eller i lidt smør på panden. Sauter spinaten i lidt smør på en pande - det skal blot lige falde sammen. Anret først en brødskive på tallerkenen, dernæst en skive skinke ovenpå og så spinaten. Pochér æggene og læg æggene ovenpå spinaten. Slut af med hollandaisesaucen og et nip cayennepeber. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar