onsdag den 30. januar 2013

Kikærtesalat med appelsin og gulerod

Jeg kan så godt lide at eksperimentere med det man nu lige har i køleskabet. Denne gang havde jeg nogle appelsiner, gulerødder og æbler der skulle bruges, og det kom der denne salat ud af.


Kikærtesalat:

2 dl tørrede kikærter
2 gulerødder
3  usprøjtede appelsiner
1 æbler
1/4 agurk
1 spsk. finhakket rødløg
1 håndfuld persille
Olivenolie
Mandelsplitter
Salt
Evt. citronsaft

Sæt kikærterne i blød aftenen før. Kog kikærterne i letsaltet vand til de er møre, det tager ca. 30 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Riv skallen af den ene appelsin og gem den til dressingen. Pres saften fra 2 appelsiner. Skræl gulerødderne og skær dem i tern 1x1 cm. Kom gulerødderne i en kasserolle og tilsæt appelsinsaften. Bring det i kog og lad det småkoge ved svag varme til appelsinsaften næsten er kogt væk. Mærk efter om gulerødderne er møre (der må gerne stadig være bid i dem). Er de stadig for hårde tilsættes lidt vand og de koger lidt længere. Tilsæt lidt salt til slut. Når gulerødderne er møre, men har bid og er blevet let glaserede af appelsinsaften, sættes de til afkøling i køleskabet. Skær æblet i små tern. Halver agurken, skrab kernerne ud og skær også agurken i små tern. Vend kikærter, gulerødder, æble og agurk sammen i en skål. Hvis du vil pynte din salat, så lav julienne af skallen på den sidste appelsin og pres saften over salaten. Vend også lidt olivenolie og salt i. Hak persillen fint og vend den i salaten sammen med rødløget. Smag på salaten og hvis du syntes den trænger til lidt syre, så giv den lidt citronsaft og evt. lidt mere salt. Rist mandlerne på en varm pande til de er gyldne og lad dem køle af.

Jeg har her anrettet salaten i hele blade fra et hjertesalat, men man kunne også bare snitte salaten og vende den i kikærtesalaten. Pynt med de ristede mandler, appelsinjulienne og evt. lidt ekstra rødløg.  

2 kommentarer:

 1. Det ser rigtig sundt og lækkert ud - Det skal jeg helt sikkert prøve at lave meget snart:) Du må have en fortsat god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det! Salaten blev rigtig vellykket, og også mere end jeg havde regnet med. Den smager rigtig frisk af appelsin og så mætter den godt :-)
   God weekend til dig også :-)

   Slet