onsdag den 2. januar 2013

Confit de canard

Her i julen har jeg eksperimenteret lidt med min egen udgave af confit de canard; andelår simret møre i eget fedt. Jeg lavede andelårene i god tid, og havde dermed nem aftensmad en dag hvor det skulle gå lidt tjept.
Jeg serverede andelårene sammen med en skøn rødbedesalat og groft brød.




Confit de canard:

2 andelår a´ 200 gram
300 gram andefedt
2 rosmarinkviste
15 peberkorn
5 allehåndebær
3 laurbærblade
2 knuste, fed hvidløg
1 tsk Maldon havsalt

Smelt andefedtet i en gryde ved svag varme. Tilsæt krydderier, krydderurter og læg andelårene side om side så de er så godt som dækket af fedt. Lad lårene småsimre i fedtet i en god time - de skal være helt møre. Det er meget vigtigt at de kun lige simrer i fedtet, da anden ellers vil stege i fedtet hvis temperaturen er for høj. Når anden er mør, hvilket tager 1 times tid, lægges lårene i et henkogningsglas og det varme fedt hældes over. Sørg for at andelårene er helt dækkede af fedtet. Opbevar andelårene i køleskabet. ELLER kom andelårene i en frysepose, sug luften ud af posen og smid dem i fryseren.

Når lårene skal spises, varmes de i ovnen ved 180-200 grader i 20-30 minutter. Sæt dem evt. under en varm grill for at få skindet sprødt og lækkert.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar