onsdag den 19. december 2012

Syltede rødbeder

Til julefrokosten hører der sig rødbeder til. Rødbeder er billige og det er ret nemt at sylte dem selv. Mit bedste råd i forbindelse med denne opskrift: invester i nogle tynde latex handsker. Rødbeder farver dine hænder rød/lilla og farven skal slides af igen.




Syltede rødbeder:
1½ kg rødbeder

Lage:
1 liter edikke
250 gram sukker
1 spsk salt
1 spsk peberkorn
3-4 laurbærblade
1 spsk gule sennepsfrø
2 kardemommekapsler
5-10 nelliker
1 spsk hel allehånde
1 spsk atamon

Kog rødbeder i 40 minutter og overhæld med koldt vand. Smut rødbeder ud af deres skind. Rødbederne skæres herefter i skiver. Lagen koges op og rødbedeskiverne koges heri i 5 min. Læg rødbederne over i atamonskyllede glas. Kog lagen op igen, tage den af varmen og tilsæt atamon. Hæld lagen over rødbederne og sæt låg på. Vend glassene et par gange for at sterilisere låget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar