søndag den 9. december 2012

Lillys ørredsalat

I min barndom var der et specielt højdepunkt i min jul; Lillys julefrokost.

Lilly var min bonusfarmors bedste veninde og selvom det er 20 år siden min bonusfarmor døde, kommer mine forældre stadig hos Lilly hver jul. Julefrokosten hos Lilly var trængt. Vi sad som sild i en tønde i hendes hyggelige stue, og kunne kun hjælpe med at tage fra igennem det lille hul i væggen ud til køkkenet. Men for pokker hvor var det hyggeligt!! Lilly forstod at kræse om sine gæster, vi var altid i centrum - fuldstændig ligesom jeg gerne vil have at mine gæster skal føle når de spiser hos mig. Men det kulinariske højdepunkt ved Lillys julefrokost var for mig denne ørredsalat. Vi spiste til vi var ved at revne, og alligevel glædede vi os allerede dagen efter, til næste års julefrokost og mere ørredsalat. Så TAK Lilly, tak for din dejlige opskrift på ørredsalat.


Lillys ørredsalat:

80-100 gram varmrøget ørredfilet
3 hårdkogte æg
1 tsk sennep
1 tsk citronsaft
2-3 spsk god mayonnaise
salt

Mos blommerne fra æggene sammen med sennep og citronsaft. Rør mayonnaisen i æggeblommerne. "Smuldr" ørredfileten ned i mayonnaisen og rør det hele godt sammen. Hak hviderne fint og rør dem i salaten. Smag til med salt og citron. Server ørredsalaten med en god, tyk skive rugbrød, en øl og en iskold snaps... Så er det jul! :-)

2 kommentarer:

  1. Og så fint med purløgsblomster. Gad vide, hvordan hun havde fået fat på dem til en julefrokost?!

    SvarSlet
  2. Ja ok, jeg havde snydt lidt :-)
    Forberedte nogle juleopskrifter allerede i august... Kan jule (næsten) hele året rundt :-)

    SvarSlet