tirsdag den 1. januar 2013

Godt Nytår og en fabelagtig cheesecake

Det nye år nærmer sig og det gamle slutter jeg af, med opskriften på den nemmeste og lækreste cheesecake. Den skal udgøre vores dessert nytårsaften. Den er nemlig populær hos de store såvel som de små.

Godt Nytår allesammen!! 



200 gram digestivekiks
100 gram smør
400 gram flødeost (Ikke light)
60 gram flormelis
1 vanillestang
½-1 tsk citronsaft
3 dl piskefløde

1 glas dessert kirsebær fra Den Gamle Fabrik (370 gram)
4½ blad husblas

Kør kiksene i en foodprocessor til de knust. Tilsæt smørret og kør massen til den er sammenhængende. Pres kiksemassen ud i bunden af en springform på 22 cm. Klip evt. et stykke bagepapir til, så det passer i bunden af formen, på den måde kan du flytte kagen over på et serveringsfad, eller lav kagen direkte på serveringsfadet ved at sætte ringen fra springformen på fadet og presse kiksemassen ud på fadet. Sæt springformen i køleskabet.

Rør flødeosten med flormelis, vanillekorn og citronsaft. Pisk fløden til flødeskum, den må ikke piskes for stiv.
Vend flødeskummet i osteblandingen lidt ad gangen med en dejskraber. Fordel herefter ostemassen over kiksebunden og glat overfladen med dejskraberen. Sæt den i køleskabet og lad den sætte sig i minimum 4 timer.

Udblød husblasen i koldt vand i 10-15 minutter. Hæld kirsebær og saften herfra op i en gryde og bring det op til kogepunktet. Knug husblasen fri for vand og smelt den i kirsebærrene. Lad kirsebærsaften køle af i køleskabet. Det skal ikke stivne, bare blive koldt. Fordel først kirsebærrene over cheesecaken og herefter saften. Sæt den i køleskabet og lad geléen stivne.


4 kommentarer:

  1. Hej Charlotte! Den ser fantastisk lækker ud. Hvor mange personer er der ca. til i din opskrift?

    Mange hilsner

    David

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej David.

      Jeg serverede den som dessert og da syntes jeg at der sagtens kunne blive til 10-12 personer. Men det er jo meget individuelt hvor meget man kan spise... :-)

      Slet
  2. MUMS - hvor ser den god ud, den cheesecake.

    Prøv at bruge Arla Unika osten Loke næste gang. Det er et hit!

    Mange hilsner, Mette

    SvarSlet
  3. Hej Mette.

    Jeg er faktisk ret vild med Loke, men havde ikke lige forbundet den med cheesecake :-)
    Tror måske Loke ryger i indkøbskurven på tirsdag :-)

    SvarSlet