tirsdag den 4. december 2012

Æbleflæsk

Man kan ikke, efter min mening, sige julefrokost uden også at sige æbleflæsk. Mange rynker på næsen over tanken om varme æbler med bacon eller flæsk, men det er en skam, for kombinationen af de syrlige æbler som sødes med sukker og den fede, salte bacon er fantastisk. Æbleflæsk kan laves på mange forskellige måder, men jeg holder mig til min mors opskrift som laves med bacon.
Vælg et godt stykke tørsaltet bacon, som ikke er fyldt med saltlage og derfor vil koge på panden fremfor at stege. Som det mindste skal du ihvertfald købe et helt stykke bacon som du selv skærer ud.
Vælg desuden danske madæbler, de er de allerbedste til denne ret.



Æbleflæsk:
4 syrlige danske madæbler (f.eks. Ingrid Marie ell. Belle Boskoop)
150 gram tørsaltet bacon
2-3 spsk sukker

Skær bacon i 1-1½ cm. store tern. Æblerne kan enten skrælles eller bare vaskes inden de klargøres. Fjern kernehuset og skær æblerne i ca. 2 cm store tern.


Steg baconternene sprøde på en tør pande. Når de er sprøde hældes noget af fedtet fra hvis der er meget i panden (der SKAL være lidt)
Tilsæt æblerne og lad dem stege med ved svag varme til de er næsten møre. Tilsæt sukker og smag til efterhånden. Det er svært at sige hvor meget sukker der skal i, da der er meget forskel på syrligheden i æbler.
Server den varme æbleflæsk med groft rugbrød.

Velbekomme!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar