onsdag den 21. november 2012

Panna cotta med havtorngele og frysetørret hindbær

Den anden aften lavede jeg panna cotta som det søde punktum på en let aftensmad. Panna cotta er en af mine foretrukne desserter, da den er super nem at lave, smager fantastisk og så kan de fleste lide den. Grundopskriften på panna cotta er simpel og derfor kan toppingen af desserten varieres i det uendelige. Forleden vandt min veninde Birgitte, regionsmesterskaberne for ernæringsassistenter og hun serverede bl.a. en panna cotta med friske æbler, brombær og ristede mandler.
Her har jeg valgt at lave en havtorngele og pynte med sød/syrlige frysetørrede hindbær.

Panna cotta 
(4 personer)

4 dl piskefløde
½ dl sukker
1 vanillestang
2 blade husblas

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 15-20 minutter. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland vanillekornene med sukkeret i bedste Mette Blomsterberg stil :-)
Bring fløden i kog sammen med vanillesukkeret. Når fløden koger tages den af varmen og den udblødte husblas smeltes heri. Hæld blandingen over i en kande eller skål med hældetud og sæt den i køleskabet. Rør i blandingen af og til. Når den begynder at tykne hældes blandingen op i portionsglas. Formålet med at få blandingen til at tykne inden den udportioneres er, at man undgår at alle de smukke vanillekorn synker til bunds i blandingen. Sæt panna cottaerne i køleskabet og lad dem sætte sig. Det tager et par timer.    

Havtorngele:

Ca. 200 gram havtorn
4-5 dl vand
Sukker
2 blade husblas

Læg husblas i blød i koldt vand 15-20 minutter. Kog havtorn og vand til bærrene brister. Det kan godt være at bærrene skal hjælpes lidt på vej med en grydeske. Når bærrene er kogt godt ud og mast, sigtes de fra og den ravgyldne væske kommes tilbage i gryden. Koges ind til 2 dl og smages til med sukker undervejs. Den skal stadig være syrlig, da det er et godt modspil til den fede, cremede smag i panna cottaen. Når væsken er kogt ind tilsættes den udblødte husblas og geleén afkøles til stuetemperatur. Fordel geleén over panna cottaerne når de har sat sig og stil dem i køleskabet indtil servering.

Ved serveringen pyntes de med frysetørret hindbær og evt. et drys lakridspulver.Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar