tirsdag den 13. november 2012

Æg i kokotte

Dette er bare den lækreste måde at starte en langsom weekendmorgen på. Et traditionelt blødkogt æg, som lige er blevet tunet med lidt fløde, salt og trøffelolie. Opskriften er fra Nigella Lawsons bog "Ekspres".



6 personer:

6 store æg
6 spsk fløde
1½ tsk Maldon havsalt
Trøffelolie

Varm ovnen op til 180 grader (almindelig ovn - IKKE varmluft). Smør 6 kokotter/ramekiner med smør og slå et æg ud i hver. Kom 1 spsk fløde ved hvert æg sammen med en 1/4 tsk havsalt og et dryp trøffelolie (eller 2). Sæt kokotterne i et ovnfast fad og hæld kogende vand i fadet til det står halvt op omkring kokotterne. 
Sæt fadet i ovnen og giv æggene 10-15 minutter. Hold øje med at de ikke bliver hårdkogte, blommen skal være blød som i et blødkogt æg. Hvis du laver et mindre antal kokotter, end de 6 som er lavet her skal du ikke give dem ligeså lang tid i ovnen, muligvis ikke mere end 8-10 minutter. 

Server æggene med sprødristet rugbrød skåret i bjælker. De udgør det perfekt for en ske, til at skrabe de gode æg op af kokotten med :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar