onsdag den 24. oktober 2012

Rugcroutoner

Jeg vil endnu engang slå et slag for at man ikke bare smider sit tørre rugbrød i skraldespanden. Denne gang med en opskrift på rugcroutoner, som egner godt sig til både supper, salater og som en lille snack. 


Det er ret så simpelt at fremstille disse små, sprøde herligheder: skær det tørre rugbrød i tern efter ønsket størrelse (jeg plejer at skære dem i tern på ca 1 cm). Vend rugternene i lidt olivenolie eller rapsolie, Maldon havsalt og evt. tørrede krydderurter (purløg, ramsløg eller lignende).
Fordel rugternene ud på en bageplade med bagepapir og rist dem sprøde og lækre i ovnen ved ca 180 grader. Det er svært at sætte en tidshorisont på hvornår de er færdige i ovnen, men vend lidt rundt i dem under ristningen, og hold ellers øje med at de bliver sprøde, men ikke tager for meget farve. Det tog ca 20- 30 minutter da jeg lavede disse.


Det som jeg synes er rigtigt godt ved disse croutoner er, at de under ristningen, mister den lidt syrlige smag som ellers kendetegner rugbrød, og istedet bliver mere afrundet og intens "mørk" i smagen. Det er svært at beskrive med ord, hvor gode de bliver, så du bliver bare nødt til at prøve selv :-)

God fornøjelse!!
 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar