søndag den 7. oktober 2012

Risengrød og klatkager

Når vi spiser risengrød, er der som regel altid en lille rest tilovers. Den rest bliver af og til brugt til klatkager. De er supergode som hyggemorgenmad på de dage i efteråret og vinteren hvor det rigtig rusker i træerne - et rigtig godt alternativ til amerikanske pandekager.Risengrød:

Denne portion passer til 2 personer + en rest til klatkager.
1 liter sødmælk
125 gram grødris
salt
Mælken bringes i kog (pas på at mælken ikke brænder på). Når mælken koger tilsættes risene og der røres godt. Skru ned til svag varme og lad grøden småkoge under låg i 45-60 minutter. Rør jævnligt i gryden, så den ikke brænder på eller koger over. De sidste 10-15 minutter af kogetiden tages låget af, så grøden kan koge lidt ind hvis den stadig er lidt tynd. Tilsæt lidt salt og lad grøden stå et par minutter inden den serveres.
Klatkager:
450 gram kold risengrød
2 æg
½ tsk vanillepulver
2 spsk mel
En knivspids kardemomme
Evt. 1 spsk sukker
Rør den kolde grød med 1 æg ad gangen. Tilsæt vanillepulver, mel, kardemomme og evt. sukker hvis de skal være lidt sødere. Rør dejen godt igennem. Steg klatkagerne i smør på en varm pande. Ca 2 spsk dej til hver klatkage. Server med lige det du har lyst til. Victor spiste dem med bananskiver, sirup og hakkede mandler og jeg fik karamelliserede æbler og hakkede mandler. YUM!!3 kommentarer:

 1. Man kommer jo helt i julestemning af dette indlæg :)

  Måske vil du kigge forbi min blog?

  www.vivalavanilla.blogspot.dk

  //Frederikke

  SvarSlet
 2. Hej Charlotte.
  Tak for en god opskrift. Jeg har lige afsat en portion klatkager til familien med succes !
  // Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia.
   Det er jeg glad for at høre :-)
   Hilsen Charlotte

   Slet