søndag den 21. oktober 2012

Pasta med tomatsauce og kødboller

Denne ret har jeg lavet et utal af gange, og den er et hit hos voksne såvel som børn. Opskriften er fra "Mad med Nigella" af Nigella Lawson. Jeg har lavet nogle få justeringer i opskriften, bl.a. har jeg valgt at jævne saucen med lidt mel, da saucen godt kunne virke lidt tynd.


Portionen her rækker til 6 personer:

Kødbollerne:

250 gram hakket oksekød
250 gram hakket svinekød
1 æg
2-3 spsk revet parmesan
1 fed hvidløg, presset eller finthakket
1 tsk tørret oregano
3 spsk rasp
Friskkværnet peber
1 tsk salt

Kom alle ingredienserne i en skål og ælt det sammen med hænderne. Tril farsen til kugler, lidt mindre end en valnød. Sæt kødbollerne på en tallerken eller lignende og dæk med film. Sæt dem på køl indtil de skal i saucen.


Saucen:

2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk tørret oregano
1 spsk smør
1 spsk olie
2 spsk mel
1 kg passata tomater i flaske eller brik
lidt sukker
salt og friskkværnet peber 
1 dl sødmælk

Hak løg, hvidløg og oregano i en foodprocessor til det er en puré. Har du ikke en foodprocessor, så hak det så fint du kan. Varm smør og olie op i en bred gryde, kom løgblandingen i og lad den stege ved svag varme i 10 minutter. Den må ikke blive brun, den skal bare blive mør. Tilsæt melet og rør godt rundt. Tilsæt tomaterne sammen med et 2 dl vand, sukker, salt og peber. Lad saucen koge i 10 minutter. Tilsæt mælken, rør rundt og lad så kødbollerne dumpe ned i saucen 1 ad gangen. Rør ikke i saucen før kødbollerne har skiftet farve fra lyserøde til brune, ellers går de i stykker. Lad det hele koge sagte i 20 minutter med låget halvt på. Smag herefter saucen til med mere salt og peber hvis du syntes den trænger til lidt ekstra.  

Server med frisk pasta og masser af friskrevet parmesan.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar