lørdag den 20. oktober 2012

Bagt æblekage

Da vi var på plejehjemsbesøg den anden dag medbragte vi også denne bagte æblekage. Jeg elsker bagt æblekage, og den smager selvfølgelig bedst med en god klat creme fraiche eller drænet ymer til.

 


Bagt æblekage
(22 cm springform)

130 gram blødt smør
125 gram sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
100 gram mel
3 syrlige, danske æbler

Evt. kanel og perlesukker

Pisk det bløde smør med sukker til det er hvidt og luftigt. Tilsæt æggene 1 ad gangen og rør/pisk godt imellem hvert æg. Bland mel og bagepulver og sigt det i blandingen. Fold og vend melet i blandingen. Når dejen er rørt godt sammen, hældes den i en smurt springform drysset med sukker. Vask æblerne godt, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både. Fordel æblerne ovenpå dejen. Drys evt. med kanel og perlesukker. 



Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (180 grader varmluft) i 30-40 minutter. 





4 kommentarer:

  1. Meget let at lave og rigtig god

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for kommentaren :-)
      Det er nemlig en super simpel kage at lave... Faktisk var det én af de første kager som jeg mestrede at bage, da jeg startede i sin tid :-)

      Slet
    2. Hej Ove...
      Din kommentar blev desværre slettet i farten da den skulle godkendes - øv bøv! Så fik jeg kludret det sammen med en anden kommentar - flot!!
      Men altså Ove skrev: "Tak for den lækre opskrift... En super god æblekage"
      Tak for det Ole! :-)
      Og undskyld....

      Slet