mandag den 24. september 2012

Squashrisotto

Jeg fik den anden dag en kæmpe stor squash forærende. Selvom squashkage er godt, synes jeg måske at det er lidt sjovere at se hvor mange forskellige retter den kan blive til; så denne uge står altså i squashens tegn. Første ret blev til en squashrisotto.


Squashrisotto:
(2-3 personer)

250 gram squash
1 porre
2 fed hvidløg
200 gram risottoris
½ dl vermouth eller hvidvin
½ liter god grøntsags,- eller hønsebouillon
60-80 gram friskrevet parmesan
25 gram smør
Salt og peber
Friskhakket persille til pynt

Skær squash og porre i små tern. Pil hvidløget og hak det fint. Svits porre, hvidløg og halvdelen af squashen i lidt olie ved svag varme. Når det er blevet "gennemsigtigt" tilsættes risene og steger med ved svag varme og under omrøring. For høj varme kan ødelægge risene og gøre dem hårde og klæge. Når risene også begynder at se gennemsigtige ud tilsættes vermouth eller hvidvin. Lad alkoholen fordampe og væsken koge ind i risene. Tilsæt herefter bouillon lidt efter lidt og under stadig omrøring. Lad risene suge væsken til sig, inden der tilsættes mere. Tilsæt den sidste halvdel af squashen sammen med det sidste bouillon. Det tager alt i alt ca. 15 minutter. Risottoen må gerne være en anelse tynd i konsistensen på dette stadie. Tag gryden af varmen og rør smør og parmesan i. Lad risottoen stå et par minutter eller 3 inden den smages til med salt og peber. Server risottoen med friskhakket persille på toppen og evt. mere parmesan.3 kommentarer:

 1. Hej!

  Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

  Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, er alt hvad du skal gøre, er at følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt. Nogle af de bedste mad bloggerne får 10.000 + besøgende fra os på en ugentlig basis.

  Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!


  Varm hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.findeopskrifter.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ann-Sofi

   1000 tak for de rosende ord, og dit tilbud om at komme med på jeres blogliste. Det er hermed gjort og jeg glæder mig til forhåbentligt at få flere læsere :-)

   Charlotte

   Slet
 2. Det ser dælme lækkert ud!

  /den glade giver af squash'en

  SvarSlet