søndag den 16. september 2012

Gulerodssuppe med ristet rugbrød og laksetatar

Jeg har generelt aldrig rigtig været den store suppespiser. Syntes ikke at jeg blev rigtigt mæt af suppe. Idag elsker jeg suppe! Det er simpelthen et spørgsmål om at servere et lækkert tilbehør, som også mætter lidt. På et tidspunkt investerede jeg i suppebogen fra NETTO, hvor der var opskrift på aspargessuppe med laksebrød. Det er disse laksebrød som har inspireret mig i denne opskrift.


Gulerodssuppe
(2 personer)

300 gram gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
1-2 tsk grøntsagsbouillon fra Herbamare
Vand
1-2 spsk fløde
Citronsaft
Salt og peber

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Pil og hak både løg og hvidløg. Steg gulerødder, løg og hvidløg ved svag varme i lidt olie. Når løgene er blevet blanke og gennemsigtige, hældes vand ved så det lige dækker. Tilsæt bouillon og lad det småkoge til gulerødderne er meget møre. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender (husk at holde godt på låget når blenderen starter, ellers har du gul suppe i hele køkkenet). Hvis suppen er for tyk, spædes med lidt mere vand. Tilsæt fløden, og smag til med citronsaft, salt og peber. Anret den med fintsnittet forårsløg og friskklippet karse.


Når man skal lave laksetatar, gravad laks, sushi eller andre opskrifter hvor laksen skal serveres rå, skal man sørge for at købe et stykke frisk laks ved fiskehandleren og fryse det i 2 døgn inden det skal bruges. Det slår eventuelle parasitter i fisken ihjel. Vær desuden meget omhyggelig med køkkenhygiejnen.

Laksetatar:

80-100 gram rå laksefilet
1 spsk rygeost
1spsk drænet ymer eller creme fraiche
1 forårsløg
1 spsk karse
Salt og peber

Fjern eventuelle ben i fisken. Skær laksen i fine tern. Rør rygeost og drænet ymer sammen med fintsnittet forårsløg og karse. Vend laksen heri og smag til med salt og peber. Anret på ristet rugbrød og server det til suppen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar