fredag den 21. september 2012

Grovbirkes

Er der noget bedre end en friskbagt bolle til morgenmaden? Her er opskriften på nogle lækre birkes, bagt med fuldkornsmel.


1 pk. økologisk gær (42 gram)
2 dl mælk
1½ dl vand
1 spsk salt
2 spsk sukker
1 æg
25 gram blødt smør
250 gram fuldkornshvedemel
ca. 450 gram hvedemel

1 æg til pensling
2-3 spsk sukker
sesamfrø

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt vand, salt, sukker og æg og rør det godt sammen - evt. i en røremaskine. Rør først fuldkornsmelet i væsken. Derefter tilsættes hvedemel, men hold lidt tilbage. Når dejen er ved at være mættet af mel, røres det bløde smør i dejen. Lad herefter dejen hvile i 20 minutter. Ælt dejen igennem, og tilsæt evt. mere mel, hvis den er for klistret (MEN HUSK at en gærdej ikke må være helt tør, den skal klæbe lidt). Rul dejen ud til et rektangel i 3/4 cm tykkelse. Pensl dejen med æg og drys med sukkeret. Rul nu dejen sammen på den lange led og kør herefter kagerullen henover så det bliver en lidt flad rulle. Pensl rullen med æg og drys sesamfrø over. Del rullen i 12 stykker og sæt dem på en bageplade. Lad dem hæve til ca. dobbeltstørrelse. Bages 15-20 minutter ved 200 grader.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar