tirsdag den 11. september 2012

Brombærtrifli

Da jeg forrige weekend hjalp mine forældre med at gøre klar til vores fælles køkkenhave, plukkede jeg en skålfuld brombær, som jeg derefter syltede. Nu var vi alle samlet i weekenden igen, og desserten søndag aften var denne brombærtrifli.


Cremen til triflien er en simpel opskrift på en kogt kagecreme som har fulgt mig siden 6.-7. klasses hjemkundsskabsundervisning.
 
Brombærtrifli:
 
12-15 savoiardikager (ladyfingers)
1/4 liter piskefløde
Friske brombær til pynt
 
Creme:
 
3 dl mælk
1 æg
1 spsk maizena
1 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
 
Ingredienserne til cremen piskes sammen i en lille kasserolle eller gryde. Sæt gryden over middelvarme og bring cremen i kog under omrøring med et piskeris. Lad cremen koge igennem i et minuts tid under kraftig piskning. Tag gryden af varmen og hæld cremen i en ren skål. Lad cremen dampe af i 5 minutter på køkkenbordet og dæk den herefter med film (filmen skal lægges lige ovenpå cremen, på den måde trækker den ikke skind). Afkøl i køleskabet.
 
Dæk bunden af et fad med savoiardikager. Jeg havde kun et stort fad, så jeg fik kun ét lag, men du kan sagtens lave den i 2 lag. Fordel de syltede brombær henover kagerne og lad kagerne suge brombærvæsken til sig. Når væsken er opsuget af kagerne fordeles cremen henover. Pisk fløden til skum og fordel den henover cremen.
Pynt med friske brombær eller ristede nødder i mangel af bedre :-)
 
Velbekomme!!
 
 
 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar