onsdag den 5. september 2012

Blommekage med mandler og Amaretto

Min lokale grønthandler havde i sidste uge tilbud på de lækreste, danske blommer. En del af dem spiste vi au naturel, for de var afsindigt gode. Men der blev også lige til en lille blommekage til arbejdet i fredags.

Blommekage:

12 danske blommer
100 gram smuttede mandler
½ dl. amaretto (mandellikør)
100 gram havregryn
100 gram mel
100 gram sukker
100 gram smør
Evt. mandelsplitter til pynt

Udsten blommerne og skær dem i grove stykker. Blend de smuttede mandler til groft mandelmel. Smør et ildfast fad og vend blommerne, mandelmel og amaretto sammen heri. Smuldr havregryn, mel, sukker og smør sammen til det ligner grove brødkrummer eller kør det hurtigt sammen på foodprocessoren. Fordel smuldredejen over blommerne og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 30-40 minutter til kagen er gylden og sprød. Kom evt. en lille håndfuld mandelsplitter på kagen og bag med i ovnen de sidste 10 minutter.

Jeg serverede kagen med flødeskum, men er ret overbevist om at den havde været rigtig god med drænet ymer eller creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar