mandag den 20. august 2012

Konfektkage med solbærmousse og ganache

Denne kage serverede jeg for mine kollegaer i anledning af min 30 års fødselsdag. Konfektkage med solbærmousse og chokoladeganache.


Du skal bage en halv portion af konfektkagen som du finder her: http://charlotteskoekken.blogspot.dk/2012/08/chefens-konfektkage.html

Portionen passer til en 20-22 cm springform og bagetiden skal afkortes lidt. Afkøl kagen helt. Tag kagen ud af springformen og gør ringen til formen ren. Sæt kagen direkte på et fad og sæt ringen omkring kagen.

Solbærmousse:

200 gram solbær
1 spsk sukker
2 blade husblas
1/4 dl fløde

Læg husblasen i blød i koldt vand. Rens solbærrene for stilke og kom dem i en gryde sammen med sukkeret. Kog det godt igennem og purér det med stavblender. Smelt den udblødte husblas i den varme puré og køl det ned i køleskabet i nogle minutter. Rør i den af og til - den skal IKKE sætte sig, bare køles ned. Pisk fløden til skum og vend den afkølede solbærpuré i flødeskummet lidt ad gangen.
Fordel solbærmoussen over kagen og glat overfladen så meget som du kan. Stil kagen i køleskabet et par timer så moussen kan sætte sig.

Ganache:

100 gram chokolade
½ dl fløde
45 gram smør

Smelt chokolade, fløde og smør ved svag varme. Rør blandingen jævn og blank. Lad blandingen køle af, den skal ikke sætte sig, bare køles lidt, så den ikke smelter moussen. Når blandingen er kølet af, hældes den over kagen og fordeles ved at vippe fadet lidt. Sæt kagen i køleskabet til næste dag. Tag herefter ringen af formen.

Marcipanbånd:

200 gram marcipan
100 gram flormelis
25 gram glukose

Rør marcipan, flormelis og glukose sammen til massen er fin og jævn (gøres nemmest med røremaskinen). Tril marcipanen til en tyk pølse og rul den ud til et langt "bånd" svarende til omkredsen af kagen + et par cm. Sørg for at rulle marcipanen ud i flormelis, da det ellers vil hænge fast i bordet. Mål højden på kagen og læg en cm til. Skær båndet til og læg det rundt om kagen. Skær enderne til så de lukker pænt sammen.

Til slut pyntes kagen med 4 dl fløde pisket til skum, som sprøjtes ud i fine rosetter langs kanten af kagen. Pynt med lidt ekstra solbær og evt. solbærblade.

Når kagen skal serveres er det en god idé at tage kagen ud af køleskabet ½ time før servering.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar