tirsdag den 14. august 2012

Kan man erstatte creme fraiche?

Jeg er en creme fraiche gris! Så er det sagt. Jeg elsker creme fraiche i alle afskygninger, lige fra de lette på 6-9% til den fuldfede på 38%. Men det er jo ikke voldsomt sundt at spise for meget af det. Hvad gør man så, når man nu ikke kan udstå fromage frais og gerne vil spare lidt på fedtet?

Jo, nu skal du høre....


....... Du dræner 1 liter ymer. Så nemt er det.

Du tager simpelthen en stor sigte, sætter 2 almindelige kaffefiltre (ved siden af hinanden) eller 1 stor industri kaffefilter i og hælder en ganske almindelig liter ymer 3,5% op.
Lad ymeren dryppe af over en skål i køleskabet i 24 timer. I løbet af den tid, løber der 2-3dl væske fra og ymeren i kaffefiltret har fået konsistens som en god, tyk creme fraiche. Efter min mening ligger både konsistens og smag meget tæt op ad creme fraiche 18%, men med en fedtprocent på kun 3,5%.

Jeg bruger drænet ymer som erstatning for creme fraiche f.eks. til dressinger og tilbehør til tærter og kager. Den smager også supergodt som morgenmad rørt med lidt vaniljepulver og drysset med ristet rugbrød og honning.

Du kan iøvrigt sagtens bruge væsken fra ymeren - den er nemlig god til at bage med.

5 kommentarer:

 1. Nice... det må jeg prøve...

  SvarSlet
 2. Altså, når man dræner for vand, så stiger fredtprocenten jo selvsagt. Men den når nok ikke helt op på 18%.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved du hvad? Det har du fuldstændig ret i... prøver lige ved lejlighed at regne på fedtprocenten, når den er færdigdrænet :-)

   Slet
 3. Hvis der er 3,5% fedt i startproduktet, så er det 35 g fedt i en liter. Hvis man så dræner 250g vand fra, så er der 750g færdigt produkt der fortsat indeholder 35 g fedt, og det er en fedtprocent på 4,7%.

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker mange gange for udregningen :-)
   Havde jo sådan set lykkeligt glemt alt om den udregning :-)

   Slet