onsdag den 8. august 2012

Hjemmelavet mayonnaise

Når jeg på min fødselsdag skal servere tigerrejer med citronmayonnaise, så er det vigtigt at bruge en god mayonnaise, og for mig skal den helst være hjemmelavet. Drop den der kridthvide, såkaldte mayonnaise som er tilsat stabilisatorer og E-numre for at kunne hænge sammen. Det eneste du behøver er; en god smagsneutral olie - f.eks. vindruekerneolie, pasteuriserede æggeblommer, salt, sennep og lidt citronsaft.

 



Hjemmelavet mayonnaise:
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
3 dl smagsneutral olie (altså ikke olivenolie eller koldpresset rapsolie)
1 tsk citronsaft
½-1 tsk sennep
½-1 tsk Maldon havsalt eller gourmetsalt

Hvis du har en håndmixer som kører på en meget lav hastighed, så brug den til at piske mayonnaisen med (jeg bruger min gamle Braun, som er kombineret håndmixer og stavblender). Ellers brug et godt piskeris.

Stil en skål ovenpå en opvreden klud på bordet, så bliver skålen hvor den skal imens du rører/pisker. Mål olien op i en kande som har en god hældetud. Rør først æggeblommerne med sennep, citronsaft og salt. Dryp herefter lidt olie i æggeblommerne og sørg for at piske det godt sammen inden der tilsættes mere. Jo mere olie du får rørt i blommerne, jo nemmere bliver det at røre og piske mere olie i massen uden at den skiller. Når alt olien er brugt, skulle mayonnaisen gerne have en rimelig fast konsistens.Vil du gerne have den lidt tykkere, tilsætter du bare lidt mere olie og pisker videre. Husk at smage mayonnaisen til med mere sennep, citron og salt hvis du syntes det er nødvendigt.
Du vil helt sikkert være enormt nervøs første gang du laver mayonnaise, men skulle den skille for dig, så prøver du bare igen. På et tidspunkt bliver du vant til at lave det og så vil du aldrig tænke over skilt mayonnaise igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar